A Celsius 125 millió dollárnyi ETH-t helyezett át tőzsdékre a hitelezők visszafizetésére

A bajba jutott Celsius kriptohitelező cég a hitelezők visszafizetésének megkezdésére irányuló tervek közepette az elmúlt hét folyamán 125 millió ETH-t helyezett át több kriptotőzsdére.

A források szerint január 8. és 12. között a vállalat 95,5 millió dollárnyi Ethert ETH Price ETH Price a Coinbasere, míg 29,7 millió dollárnyit pedig a FalconX-re utalt. Az áthelyezések közepette a Celsius továbbra is 550 000 ETH-val rendelkezik, amely jelenlegi árfolyamon nézve 1,36 milliárd dollárnak felel meg.

 

Január 5-én a kriptohitelező 206 300 ETH-t, akkori árfolyamon közel 500 millió dollárnyit unstakelt. A vállalat akkor azt állította, hogy a felszabadított eszközöket a szerkezetátalakítási folyamataihoz, illetve a hitelezők visszafizetésére szándékozik fordítani. A Celsius helyreállítási terve szerint BTC-t és ETH-t fog szétosztani a hitelezők között. Azt azonban még nem határozta meg, hogy mikor tervezi ezt megvalósítani. A vállalat hitelezői 2022 júniusa óta, amikor a vállalat először jelentett csődöt, várnak a platformon ragadt pénzeszközeikre.

Az FTX és az Alameda 28 millió dollárt utalt át kriptotőzsdékre

A Celsius nem az egyetlen nehéz helyzetben lévő cég, amelyik a közelmúltban kriptovalutákat helyezett át tőzsdékre. Január 14-én a Spot On Chain blokkláncelemző platform adatai szerint az FTX és az Alameda Research 28 millió dollárnyi kriptót utalt át a Binance-re és a Coinbase-re. Az átutalások között 18,7 millió dollár értékű Wrapped Bitcoin, 8 millió dollár értékű Ether és 1 millió dollár értékű Pendle (PENDLE) volt.

 

Miután az FTX és az Alameda Research 2022 novemberében csődöt jelentett, az FTX megpróbált forrásokat szerezni a hitelezők visszafizetéséhez. A vállalat sikeresen visszakövetelte a mintegy 7 milliárd dollárnyi vagyont, amelyből 3,4 milliárd dollárnyi kriptovaluta.

Bár nincs pontos dátum arra vonatkozóan, hogy az FTX ügyfelei mikor számíthatnak a visszatérítésre, a jelenlegi terv szerint azok valamikor 2024-ben kezdődhetnek.