A Celsius minden altcoinját BTC-re és ETH-ra akarja átváltani

A most már nem működő kriptokölcsönző, a Celsius Network nemrégiben bírósági jóváhagyást kért arra, hogy az altcoinban lévő tőkéjét átválthassa bitcoinra és etherre. Június 14-én egy New York-i kerületi bíróságon nyújtott be a Celsius egy frissített újrastruktúrálási tervet a csődeljárási folyamat részeként. Ha a csődbíróság jóváhagyja a tervet, akkor a Celsius július elsején át fogja váltani az összes olyan altcoinját, amit nem elkülönített számlán kell tartania.

A kölcsönfelvevők szerint a Celsius ki akarja játszani őket

A beadvány szerint a “kereskedelmileg lehetséges legjobb szándék” alapján fogják végrehajtani az átváltást. Ha bármilyen érintett fél ellenzi az átváltást, akkor írásban, elektronikus módon kell tiltakozását kifejeznie. Ezen ellenérveket június 28-án fogja megvitatni a bíróság. A Celsius Network Nem Biztosított Hitelezőinek Hivatalos Bizottsága már jóváhagyta a lépést. A megszűnt cégnél zárolt biztosítékkal rendelkező hitelfelvevők viszont most aggódnak. Attól tartanak, hogy az új terv miatt elveszíthetik a letétjüket, amely az úgynevezett “nettós” eljárásnak vetné őket alá. Ez az eljárás konkrétan lehetővé tenné a Celsius számára, hogy a biztosítékot érvénytelenné tegye és megtagadja a kifizetését.

Hiszen ez a nettós eljárás a hitelező azon méltányos joga, hogy az adóssal szemben fennálló tartozását levonja az adóssal szemben fennálló, külön ügyletből eredő követeléséből. David Adler, a McCarter & English ügyvédi iroda partnere, aki a Celsius Network hitelfelvevők egy ilyen csoportját képviseli, azt mondta, hogy a terv sérti az összes létező “kölcsönzésre vonatkozó törvényt”. Ezért ügyfelei nevében bírósági úton kíván ellene fellépni. Adler szerint a Celsius az elmúlt hetekben nem kívánt kommunikálni velük. Plusz megfelelő indoklás nélkül akarja kiterjeszteni azt az időszakot, amikor kizárólagosan ő javasolhat tervet a csődterv vonatkozásában.