A Celsius milliárdos eszközeire megjött a nyertes ajánlat

Hosszabb folyamat eredményeként nemrég biztossá vált, hogy a Fahrenheit kriptos konzorciumé lett a nyertes ajánlat a fizetésképtelenné vált Celsius Network megvásárlására. A Celsius eszközeit korábban 2 milliárd dollár értékűre becsülték, a május 25-án reggel beadott bírósági papírok alapján. A Fahrenheit megvásárolja a Celsius vállalati kölcsönportfolióját, a stakelt kriptovalutákat, a bányászati részleget és egyéb további befektetéseket is.

A Fahrenheit közel a célhoz, de még vannak akadályok

Az ügylet biztossá tételéhez a konzorciumnak 10 millió dolláros letétet kell fizetnie a következő három napban. A Fahrenheit több vevőt tömörítő konzorcium, benne van például az Arrington Capital kockázatitőke befektetője és a US Bitcoin Corp bitcoin bányászattal foglalkozó cége is. A Fahrenheit mögött “tartalékként” a szintén több céget magában foglaló Blockchain Recovery Investment Consortium futott be, míg a NovaWulf nevet viselő egykori nagy esélyes végül hoppon maradt. Az alku keretében az új cég nagyjából 500 millió dollár körüli likvid kriptovalutához jut hozzá, míg a US Bitcoin Corp több bitcoin bányászati létesítményt hoz létre, beleértve egy 100 megawattos telepet.

A Celsius és a hitelezők bizottsága elfogadta az ügyletet, viszont még a szabályozóknak is rá kell bólintaniuk. Még hónapokkal ezelőtt mondta a kirendelt csődbiztos, hogy bizonyos szabályozói akadályok meghiúsíthatják az eladási folyamatot. Áprilisban láttunk is hasonlót, akkor a Binance.US hátrált ki a csődbement kriptokölcsönző, a Voyages 1 milliárd dollárnyi vagyonának megvásárlásából. Akkor a Binance.US azt mondta, hogy a kilépés oka a barátságtalan amerikai szabályozói környezet. A Celsius tavaly júliusban esett áldozatául a bedőlő kriptoárfolyamok miatti kivonási hullámnak. Az akkori csőd egyébként előszele volt annak, ami később jött és több tucat kriptocég bedőlésében tetőzött.