Eljárás elé néz a Celsius Network kriptó kölcsönző platform

Eljárás indult a Celsius kriptovaluta-kölcsönzési platform ellen több amerikai államban is. 

A new jersey-i értékpapír felügyelet utasította a Celsius Network-öt, hogy hagyjon fel a tevékenységével. Ezenkívül Texas állam értékpapír felügyelete is elrendelte, hogy a Celsius bíróság előtt jelenjen meg, különben megbüntetik a platformot. A szabályozók nem fogadják túl kedvesen azokat a platformokat, amelyek magas hozamú kamatokat kínálnak a különböző kriptovalutákra.

New Jersey és Texas a Celsius ellen

New Jersey Bureau of Securities (NJBOS) vezetője, Christopher Gerold frissen közzétett bejelentésével a Celsius kriptovaluta hitelezési platformot célozta meg. A Celsius Network azt állítja, hogy akár 13%-os éves kamatot is tud kínálni a náluk tárolt kriptovaluta eszközök után, ami a szabályozó hatóságnak egyáltalán nem tetszik.

Emellett a texasi szabályozó hatóság is meghallgatásra rendelte be a Celsiust jövő februárra. Céljuk nekik is az, mint a másik államnak: megvédeni a befektetőket. Az utasítás szerint a Celsius Earn Reward számlák nem rendelkeznek kellő engedélyekkel a szabályozó szerveknél, így pedig hivatalosan nem is működhetnek. A számlákat így a befektetővédelmi törvény sem védi, ami kockázatot jelent a Celsius befektetői számára.

Az NJBOS bejelentése szerint a Celsiusnak októberig fel kell hagynia a New Jersey államban rezidens ügyfelek kezelésével. A texasi szabályozó hatóság utasításában pedig azt mondják, hogy a cég nem rendelkezik pénzszolgáltatási tevékenységgel Texasban. Viszont érdekes módon itt Texas a Celsiusnak egy sokkal távolabbi tárgyalási időpontot adott: elég ugyanis a meghallgatáson 2022. február 14-én megjelenniük.

A magas kamatok ellen küzdenek a szabályozó hatóságok

Az amerikai értékpapírpiaci és tőzsdei felügyelet, az ország többi szabályozó hatósága és politikusok együttes erővel lépnek fel mostanában mind a központosított tőzsdék, mind a decentralizált pénzügyi (defi) szervezetekkel szemben. Jelenleg a magas hozamokat kínáló platformokat célozták meg.

Az utóbbi időben egy másik hasonló platformnak, a Blockfinak is problémái voltak a new jersey-i és vermonti, texasi, alabamai és kentuckyi szabályozókkal. Az állami felügyelet legnagyobb kifogása a cég kamatozó számlájával volt. Még a Coinbasenek is meggyűlt a baja azza, hogy a SEC azzal fenyegeti őket, hogy beperelheti a Nasdaq által jegyzett céget.

Forrás: Bitcoin.com News

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük