5 token, aminek az árfolyamára érdemes odafigyelni októberben

A mostani piaci körképben 5 tokent nézünk meg, amelyet érdemes szorosan nyomon követni a következő hetekben az árfolyammozgása alapján.

Zcash (ZEC)

Aktuális árfolyam: $105.68
Piaci kapitalizáció: $1.348 Milliárd
Piaci kapitalizáció Sorrend: #72

A Zcash kriptovaluta pont 5 évvel ezelőtt 2016. októberében jelent meg. Egyedisége abban rejlik, hogy kiemelt fókuszt kapott a személyes adatok védelme és az anonimitás a tranzakciók során. Ezt odáig fejlesztették, hogy a felhasználók publikus címeit már meg sem jelenítik köszönhetően a zk-SNARK zero-knowledge technológia alkalmazásának.
Október 1-jén jelenik meg a Halo Arc release, amely egy hálózati upgrade aktiválásával is egybe esik. Ennek részeként a következő dolgok jelennek meg:

  • Zcashd – Egy konszenzusos node, amely támogatja az upgradet
  • ECC referencia tárca – a Zcash tárca beta implementációja

A ZEC árfolyama az elmúlt napokban fokozatosan süllyed két ék között. Jelenleg a token árfolyama egy olyan ponthoz közelít, amely egy támaszpontot adhat, amelyről ha sikerül visszapattanni, az árfolyam egészen 138 és 147 dollár közé is emelkedhet.

ZEC

Origin Protocol (OGN)

Aktuális árfolyam: $0.724
Piaci kapitalizáció: $254,276 Millió
Piaci kapitalizáció Sorrend: #173

Az Origin Protocol egy olyan hálózat, aminek a célja, hogy egy decentralizált piacot hozzon létre, ahol a résztvevők megoszthatják a javakat és a szolgáltatásokat. Szeretnék ezzel megszüntetni a közvetítők szerepét abból a célból, hogy:
– Alacsonyabb díjakat tudjanak kínálni a közvetítők kizárásával,
– Jobb ösztönzőket tudjanak adni azoknak, akik a hálózat egy részét birtokolják,
– Növeljék a hozzáférhetőséget – csak egy kriptotárcára legyen szükség a piactér eléréséhez.

A platform natív tokenje az OGN. Ez irányítói jogokat is ad a birtoklójának, és a hálózat által generált hozam alapján jutalmat is biztosít. Október 1-jétől az NFT termékek is megjelennek a platformon, ugyanis partnerségre lépett az Origin Protocol és a C.R.E.A.M Finance.

Május 25. óta az OGN tokennel $0.58 és $1.40 közötti sávban kereskednek. Szeptember 6-án az árfolyam nem tudta áttörni a $1.40 dolláros határt, és azóta fokozatosan süllyed az árfolyam.
Az MACD és RSI mutatók is esést mutatnak, ami arra utal, hogy a token árfolyama visszatér a $0.58 közeli szintekhez.

OGN

Harmony (ONE)

Aktuális árfolyam: $0.146
Piaci kapitalizáció: $1.565 Milliárd
Piaci kapitalizáció Sorrend: #63

A Harmony egy sharding protokoll, amely rendelkezik egy trustless híddal közte és az Ethereum között. Az első protokollok között volt, amely bevezette a sharding eljárást annak érdekében, hogy csökkentse azt az időt, ami egy node validáláshoz szükséges. A validátorok és a node-ok egy véletlen hozzárendelési folyamaton is végigmennek abból a célból, hogy növeljék a hálózat biztonságát.

A platform főleg a decentralizált alkalmazások fejlesztésére és támogatására fókuszál, natív tokenje pedig a ONE. Októberben indítja a Harmony a cross-shard eljárásra épülő tranzakcióit, aminek a fejlesztése már majdnem egy éve tart.

A ONE token árfolyama szeptember 13. óta fokozatosan csökken, előtte viszont elérte minden idők legmagasabb értékét $0.23 dolláron. Habár elsőre úgy tűnt, hogy tartósan ebben a felső sávban maradhat, azonban később már nem tudta áttörni a $0.21-os védelmi vonalat.
Július 20. óta azonban a egy masszív felfelé irányuló alsó védelmi vonal biztosítja az árfolyam emelkedését. Mindaddig míg ezen vonal felett kereskednek vele, a bikapiaci hatás megmarad.

ONE

Polygon (MATIC)

Aktuális árfolyam: $1.12
Piaci kapitalizáció: $11,184 Milliárd
Piaci kapitalizáció Sorrend: #21

A Polygon egy olyan platform, amit az Ethereum infrastruktúrához integráltan fejlesztettek, amivel így egy multichain rendszer jött létre. Ezáltal lehetővé teszi, hogy azon blokklánc hálózatok kapcsolódjanak az Ethereumhoz, amelyek kompatibilisek vele. A platform fejlesztése 2017-ben indult, és natív tokenje a MATIC.

A MATIC tokennel az elmúlt időszakban egy lefelé irányuló két ék között kereskednek szeptember 5. óta. Szeptember 21-én az alsó támasztó vonalon ugrált az árfolyam $1.06 környékén. Onnantól kezdve azonban próbál erősödni, és nagy esély van rá, hogy ki is tud majd törni ebből a sávból. Ha ez sikerül neki, akkor a következő ellenállási szint $1.48 környékén várható.

matic
Celsius (CEL)

Aktuális árfolyam: $5.02
Piaci kapitalizáció: $1,201 Milliárd
Piaci kapitalizáció Sorrend: #80

A Celsius egy olyan platform, amely pénzügyi és banki típusú szolgáltatásokat kínál a kriptovaluta felhasználóknak. 2018-ban indult, és azóta rengetek termékkel jelentek meg a piacon, mint a kriptohitelek, staking, betétek, stb. Natív tokenje a CEL.
A CEL árfolyammozgása alapján a token egy hatalmas asszimetrikus háromszögben mozog január óta, viszont egyre közelebb ér a háromszög két oldala.

Celsius

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük