A Chiliz fejlesztői bejelentették az új blokkláncuk indulását

Az EVM-kompatibilis blokklánc lehetővé teszi a token tulajdonosok számára, hogy stakeljék tokenjeiket, hogy jutalmakat kapjanak.

Egy blogbejegyzés szerint a Chiliz, a blokklánc szurkolói token, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a kedvenc csapatukhoz kötött tokeneket birtokoljanak, érvényesítette genezis blokkját az új Layer 1-es blokkláncán.

A Chiliz blokklánc egy EVM-kompatibilis (Ethereum Virtual Machine) platform, amely a nem-helyettesíthető tokenekre (NFT), a Play2Earn játékokra, a Watch2Earn sporteseményekre fókuszál, valamint élő eseményekre szóló jegyvásárlásokra is lehetőséget biztosít.

A blokklánc 11 aktív validátorból álló rendszerrel rendelkezik PoSA (Proof of Stake Authority) konszenzussal. A cél a gyors tranzakciófeldolgozás alacsony díjak mellett és a lehető legkisebb energiafogyasztással.

Kezdetben csak a Chiliz által jóváhagyott harmadik feles fejlesztők telepíthetnek majd okos szerződéseket a blokkláncra.

A projekt legfeljebb 10 vállalkozással indítja majd el a működését a Chiliz blokkláncon, ezek a cégek az NFT jegyértékesítésekre, a sportolókra összpontosító szurkolói tokenekre és a kriptoinfrastruktúra partnerekre fókuszálnak majd.

Chiliz szurkolói token árfolyama

A Chiliz token (CHZ), amelynek piaci kapitalizációja jelenleg 1,13 milliárd dollár, szolgáltja az “üzemanyagot” az újonnan kiadott blokklánchoz. A szurkolói token tulajdonosok ugyanis jutalmat kapnak a hálózaton való stakelésért. A tokenek értéke a bejelentést követő percekben 20%-kal emelkedett, és azóta is a magas sávban kereskednek vele.