A Coca-Cola lopott adatait árulják a neten 66 ezer dollár értékű bitcoinért

Egy Twitteren közzétett bejegyzés szerint az oroszbarát Stormous hackercsoport 161 GB adatot lopott el a Coca-Cola Company-tól, és 1,6 BTC-ért (nagyjából 66 000 dollárért) árulja azt.

A üdítőital-multinacionális vállalat közölte, hogy vizsgálatot indított az ügyben és kapcsolatba lépett a hatóságokkal az állítólagos biztonsági rés miatt.

“Tudomásunk van az ügyről, és vizsgáljuk az állítás megalapozottságát. Egyeztetünk a bűnüldöző szervekkel” – közölte Scott Leith, a Coca-Cola kommunikációs alelnöke.

A Bleeping Computer jelentése szerint az adathalmaz állítólag tömörített dokumentumokat, például szöveges fájlokat, e-maileket, jelszavakat, számla- és fizetési ZIP-archívumokat és más típusú érzékeny információkat tartalmaz. Azt azonban nem tudni, hogy tartalmazza-e a világ legkelendőbb üdítőitalának szigorúan őrzött receptjét. Tavaly a világ 43 000 000 liter Coca-Colát és 10 000 000 liter cukormentes diétás kólát ivott.

A Twitteren hétfőn közzétett képernyőfotó szerint a csoport hajlandó alkudozni a céggel.

A Stormous állítólag egy szavazáson keresztül jutott hozzá a vállalat érzékeny adataihoz DDoS támadás révén, állította a hackercsoport a darkwebes közleményében.

Márciusban a Stormous 200 GB-nyi adatot lopott el az Epic Games-től. A csoport azt állította, hogy mintegy 33 millió felhasználó adatai vannak a birtokában, bár állításaikat a mai napig nem sikerült igazolni.

A csoport egyike azon hacker-egyesüléseknek, amelyek támogatásukról biztosították Oroszországot az ukrajnai háború kapcsán. A Stormous a Telegram-csatornáján közzétett bejegyzésében megígérte, hogy megbüntet minden olyan csoportot, amely kibertámadásokkal veszi célba Oroszországot.

A csoport nemzetisége továbbra sem világos, mivel számos közleménye arab vagy angol nyelven jelenik meg. A SOR Radar kiberbiztonsági cég szerint a csoport talán a Conti orosz zsarolóvírus csoport retorikáját alkalmazva próbál hírnevet szerezni.

Március 1-jén a csoport azt állította, hogy feltörte az ukrán külügyminisztériumot. Ez az adat azonban már korábban is elérhető volt a darkweben.