A Coinbase 2022-ben bezárja San Francisco-i központját

A NASDAQ-on jegyzett Coinbase kriptovaluta tőzsde bezárja a San Francisco-ban található főhadiszállását.

A Coinbase szerdán jelentette be, hogy 2022-ben bezárja korábbi székhelyét, hogy ezzel is a távmunka és a decentralizált gondolkodásmód melletti elköteleződését mutassa ki.

“Elköteleztük magunkat amellett, hogy nem lesz főhadiszállásunk, és fontos, hogy megmutassuk a decentralizált munkaerő számára, hogy egyik helyszín sem fontosabb a másiknál” – jegyezte meg a Coinbase. A vállalat szerint a közelgő bezárás fontos lépés lesz a vállalat életében, hiszen egyetlen nagy irodaközpont helyett, több kisebb irodák hálózatát fogja kínálni a munkatársak számára, akik maguk döntik el, hogy hol szeretnének dolgozni.

A Coinbase vezérigazgatója és társalapítója, Brian Armstrong hivatalosan 2021 februárjában jelentette be a cég azon szándékát, hogy távoli és decentralizált irodává válik. Akkor a Coinbase alkalmazottainak 52%-a távmunkában folytatta a munkát. A Coinbase hangsúlyozta, hogy az alkalmazottak mintegy 95%-ának továbbra is lehetősége lesz otthonról dolgozni.

“Most már az ország és a világ minden táján vannak alkalmazottaink, sokan közülük eredetileg San Francisco-ban dolgoztak. 2020 januárja óta közel 250 munkavállalónk változtatott lakhelyet, és több mint 150-en hagyták el San Francisco-t, ami a globális és a San Francisco-i munkaerő mintegy 21%-át jelenti” – írta a Coinbase.

A Coinbase ötlete a világ másik legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Binance-nek az álláspontját tükrözi, mely szintén ragaszkodik a központi iroda nélküli megoldáshoz. A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao még 2019-ben azt mondta, hogy az iroda és a központ “olyan ősrégi fogalmak, mint az SMS és az MMS”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.