A Coinbase bocsánatot kért az európai és egyesült királyságbeli felhasználóktól a fiókok lezárása miatt

A Coinbase egy blogbejegyzés keretében kért bocsánatot az európai és Egyesült-Királyságban tartózkodó ügyfeleitől, miután az utóbbi hetekben többszöri leállások és számos fiók lezárása miatt panaszkodtak a felhasználók. A bejegyzésben magyarázatot is próbáltak adni a fennálló problémákra, a javasolt megoldások azonban hagytak kivetnivalót maguk után.

„Jobban kell kommunikálni” – ez a Coinbase megoldása dióhéjban

Gyakori leállások, elérhetetlen fiókok, tehetetlen ügyfélszolgálat – ez jellemezte jó pár Coinbase felhasználó élményét az elmúlt hetekben a váltónál. A panaszok pedig mostanra olyan mértéket öltöttek, hogy azt már a Coinbase sem hagyhatta szó nélkül. A tőzsde bocsánatkérést adott ki, melyben a problémák okának magyarázatán kívül megoldási javaslatokkal is próbált előállni – az utóbbi azonban kevesebb sikert ért el.

A tőzsde szerint a decemberben elindult bitcoin ralli óta megnövekedett kereskedelmi aktivitás és a „folyamatosan változó szabályozói előírások” voltak az akadozó szolgáltatás legfőbb problémaforrásai. Több európai szabályozás megváltoztatásának következtében újabb információkat kellett beszerezniük számos ügyfelüktől, mely néhány esetben a fiókok ideiglenes felfüggesztéséhez vezetett. Ez a megnövekedett kereskedelmi forgalommal párosítva jelentősen leterhelte az ügyfélszolgálatot, mely nem tudott „az elvárt szinten teljesíteni”.

A Coinbase bocsánatot kért az európai és egyesült királyságbeli felhasználóktól a fiókok lezárása miatt
Forrás: blog.coinbase.com

Ez pedig mind szép és jó – azonban a bocsánatkérésen túl meglehetősen kevés megoldási javaslattal állt elő a Coinbase, hogy enyhítse a fentebb említett problémákat. A megnövekedett kereskedelmi forgalom miatt fennálló lassú és akadozó szolgáltatást például egy az egyben kihagyták a megoldásokból.

A lezárt fiókokkal azért többet foglalkoztak. Itt a már bejelentett problémák prioritást kapnak a kriptotőzsde ügyfélszolgálatától. Ezen felül az appon keresztül egyszerűbb feltöltési lehetőséget biztosítanak majd a hiányzó információk pótlására. A jövőben a lezárt fiókok gyorsabb visszaszerzését is ígérik, bár ennek kivitelezésén még dolgoznak. Az egyesült királyságbeli ügyfeleknek ezen felül újra lehetővé tették, hogy a kriptopénzüket egyenesen fiatra váltsák (fontra vagy euróra) és azt azonnal kiutalják PayPal fiókjukba.

Az előírásokkal való együttműködést mindig komolyan fogják venni, és ebből „nem adhatnak alább”, írják a kriptotőzsde bejegyzésében is. Azonban „a követelményeket a jelenleginél sokkal jobban kell kommunikálniuk a felhasználók felé”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük