Szárnyal a fizetési óriás, a PayPal kriptovolumene rekordokat döntött

A globális fizetési szolgáltató, a PayPal megduplázta korábbi napi kriptovaluta tranzakciókhoz kapcsolódó volumen rekordját. Január 11-én 242 millió dollár értékű digitális eszköz cserélt gazdát a platformon.

A Nomics kriptopiaci adatgyűjtő szerint a tegnapi kereskedés eltörpítette a vállalat korábbi volumenrekordját, amit csak pár nappal korábban állított be. Akkor, január 6-án 129 millió dollár értékben bonyolítottak le kriptotranzakciókat. Január 1. óta tehát a napi mennyiség 950%-kal növekedett, hiszen akkor még csak  22,8 millió dollár volt a napi kereskedési mennyiség.

Mivel a PayPal kereskedési volumenének megugrása a Bitcoin új, minden idők legmagasabb csúcsra emelkedése közepette történik, úgy tűnik, hogy az amerikai székhellyel rendelkező fizetési szolgáltató nagy népszerűségnek örvend a kiskereskedők között. Alex Saunders, a Nuggets News munkatársa szerint a cég kriptovolumenének megugrása valószínűleg a kiskereskedők körében a Bitcoin egyre növekvő elfogadásának a jele. A következőt tweetelte: „megérkezett a kiskereskedelem”.

A Paypal kriptovolumene bika vagy medve piacot mutat?

Annak ellenére, hogy a kriptoközösségben sokan dicsérik a PayPal kriptoszektorba való belépését az új felhasználók digitális eszközök felé terelése érdekében, mások viszont kritizálták a PayPal-t egy „zárt” kriptoközösség létrehozása miatt. A kritikai fő oka, hogy a PayPal nem támogatja a kifizetési funkciókat. Toomas Zobel Twitter-felhasználó azon töprengett, hogy a volumen megugrása talán a kiskereskedelmi befektetők kapitulációjának a következménye:

„Jó lenne megtudnunk, hogy ez vételi vagy eladási volumen volt? Ebben a hatalmas dömpingben lehet, hogy csak a kiskereskedelmi eladók kapitulálnak, nem pedig vásárlói keresletet keltenek.”

A vélemények megoszlanak arról, hogy a PayPal volumennövekedése bullish vagy bearish jelleget mutat. Antoni Trenchev, a Nexo vezérigazgatója arról spekulált, hogy a Bitcoin legutóbbi összeomlása a 40 000 dollárt meghaladó szintről a nyereségszerzésre törekvő lakossági befektetőknek köszönhető.

A PayPal kriptoszolgáltatásai a Paxos ItBit tőzsdéjén keresztül érhetők el. A szolgáltató által kiválasztott ItBit a kriptotranzakciókat a digitális eszközkereskedelmi szolgáltatások 2020 októberi elindítása óta kezeli.

A PayPal várhatóan 26 millió kereskedőjének fog kriptovaluta szolgáltatásokat kínálni az elkövetkező hónapokban. Ez valószínűleg tovább növeli a vállalat kriptoszolgáltatásai iránti keresletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük