A Coinbase is integrálhatja a Lightning Network-öt

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong elmondása szerint a kriptovaluta tőzsde hamarosan integrálja rendszerébe a Bitcoin Lightning Network-öt.

Armstrong megjegyzéseit Jack Dorsey, a Twitter volt alapító-igazgatója felé intézte, aki szerint a Coinbase figyelmen kívül hagyja a Bitcoin és a Lightning Network előnyeit.

„Azt vizsgáljuk, hogyan tudjuk a legjobb módon integrálni a Lightning-ot. Ez nem triviális, de szerintem érdemes meglépni. Mindent megteszek azért, hogy a Bitcoin is beszálljon a buliba” – írta Armstrong, majd hozzátette: nem érti, miért gondolja Dorsey, hogy szemet hunynak a Bitcoin felett.

A „vita” ellenére Armstrong felajánlotta Dorsey-nek (aki nem mellesleg a Bitcoin egyik leghangosabb szószólója), hogy működjenek együtt a továbbiakban.

„Több erőforrást kell fordítani a Bitcoinra és a Layer 2 megoldásra. Nagyszerű lenne, örömmel lépnénk veletek partnerségre” – adta válaszul Dorsey.

Ami azt illeti, nem ez az első alkalom, hogy Armstrong a Lightning Network integrálására utalt. Többször válaszolt ugyanis olyan felhasználók kritikáira, akik hasonlóan nem értették, „miért hagyja figyelmen kívül a Bitcoint”.  Áprilisban szintén megígérte, hogy „mivel a Lightning egy nagyszerű megoldás, mindenképpen integrálni fogják”. Nos, ha betartja ígéretét, a Coinbase is beállna a Bitstamp, a Kraken, az OKX, a Bitfinex és a Binance sorába, amely vállalatok már bevezették a Lightning Network használatát. A Binance egyébként kevesebb mint egy hónapja jelentette be, hogy a Bitcoin befizetések és kifizetések már a Lightning Network-ön keresztül is lehetségesek.

A Lightning Network a Bitcoin hálózat skálázhatósági problémáit hivatott orvosolni. Az off-chain tranzakciók ezáltal sokkal gyorsabbak és költséghatékonyabbak a hagyományos on-chain tranzakciókhoz képest. Ráadásul jóval nagyobb ma már a kapacitása, mint például a Visa fizetési szolgáltatásának – ezzel pedig eldőlt az évekkel ezelőtti blokkméret-háború is.