Elkészült a Binance kriptotőzsde a Lightning Network integrációval

A legfrissebb bejelentés szerint a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje sikeresen befejezte a Bitcoin Lightning Network integrációját. A július 17-én, hétfőn közzétett blogbejegyzésben a tőzsde megosztotta, hogy a Bitcoin (BTC) befizetések és kifizetések már a Lightning Networkön keresztül is lehetségesek.

Ez az integráció jelentős mérföldkő a szektor számára, mivel új utakat nyit a gyorsabb, hatékonyabb és skálázhatóbb Bitcoin tranzakciók előtt. A Binance még 2023. májusában utalt először a közelgő integrációra akkor, amikor a tőzsde kénytelen volt átmenetileg leállítani a Bitcoin kifizetéseket az Ordinals iránti megnövekedett érdeklődés által kiváltott példátlan volumenrobbanás miatt. A probléma sikeres megoldása után a Binance közölte, hogy “keményen dolgozik” a BTC Lightning Network kifizetések engedélyezésén.

Lecsap a Binance-re a villám

A Lightning Network a Bitcoin blokkláncra épülő Layer 2-es skálázási megoldás. Olyan láncon kívüli tranzakciós csatornákat vezet be, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsabban és költséghatékonyabban hajtsanak végre tranzakciókat, leküzdve az első rétegű hálózat korlátait. Ennek az innovatív megoldásnak a bevezetésével a Binance célja a Bitcoinban rejlő teljes potenciál kiterjesztése.

A Bitcoin Lightning Network integrációja számos előnyt hoz a Binance felhasználói számára. Először is, megoldja a skálázhatóság kérdését a Bitcoin blokklánc torlódásának csökkentésével. Azáltal, hogy a legtöbb tranzakciót a láncon kívül lehet feldolgozni, a Lightning Network növeli a másodpercenkénti tranzakciók számát, elősegítve a zökkenőmentesebb és hatékonyabb kereskedési élményt.

Emellett a Lightning Network tranzakciók szinte azonnaliak. Ellentétben a Bitcoin alaprétegén végrehajtott tranzakciókkal, amelyekhez a bányászok általi megerősítésre van szükség, a Lightning Network-ön keresztül intézett fizetéseket másodperceken vagy akár milliszekundumokon belül el lehet intézni. A tranzakciók sebességének ez a jelentős javulása megnyitja az utat a zökkenőmentesebb és valós idejű átutalások előtt.

A Bitcoin Lightning Network használatának egyik legfontosabb előnye, hogy a tranzakciós díjak lényegesen alacsonyabbak a láncon belüli tranzakciókhoz képest. Ez a díjcsökkentés új lehetőségeket nyit a mikrotranzakciók számára, gazdaságilag életképessé téve a kisebb értékű tranzakciókat is. Ennek eredményeképpen a magánszemélyek és a vállalkozások mostantól költséghatékony peer-to-peer tranzakciókat hajthatnak végre, kiterjesztve a BTC felhasználási eseteit és elfogadottságát.

A Lightning Network továbbá a privát adatok védelmének egy további rétegét is biztosítja. Mivel a láncon kívüli tranzakciók nem kerülnek rögzítésre a blokkláncon, az egyes tranzakciók adatai bizalmasak maradnak. Ez az adatvédelmet fokozó funkció biztosítja a felhasználói információk védelmét, növelve a biztonságot és elősegítve a bizalmat az ökoszisztémán belül.

Binance Lightning network befizetés

A felhasználók mostantól bejelentkezve a Binance-fiókjukba, beléphetnek a “Befizetés – Deposit” részbe, és a BTC-Lightning hálózatot választhatják ki.

Binance Lightning network kifizetés

A BTC kifizetések a Lightning Networkön keresztül ugyanilyen egyszerűek. A felhasználók Binance-fiókjuk “Kifizetés – Withdraw” részébe navigálva, és kiválasztva a BTC-t kriptovalutaként, valamint a BTC-Lightningot hálózatként, kezdeményezhetik a kifizetéseket.