A Coinbase megkezdte az Ethereum Classic támogatását

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Coinbase kriptotőzsde új vásárlási lehetőséget mutatott be, mivel az általa támogatott kriptovaluták közé bekerült az Ethereum Classic is. Az ügyfeleik ezentúl vásárolhatnak és eladhatnak Ethereum Classicot is.

Az új szolgáltatást júliusban jelentették be, de csak most indult el a kereskedés. Erre azért volt szükség mert a Coinbase, tanulva a tavalyi hibájából, el akarta kerülni a valuta szélsőséges áringadozását és a bennfentes kereskedés gyanúját. Ez tavaly történt, miután megkezdték a Bitcoin Cash-el való kereskedelmet, hogy a pénznem árfolyama vad ingadozásokba kezdett. Ezért az elmúlt időszakban figyelemmel kísérték az Ethereum árának változását.

Az Ethereum Classic értéke 20 százalékot esett az elmúlt hónapban. Az elmúlt 24 órában pedig 2 százalékot esett.

A Coinbase egyenlőre óvatosan áll a támogatott valuták számának növeléséhez. A mai bejelentéssel együtt jelenleg öt virtuális valuta eladását és vásárlását támogatják. Ezek között van a Bitcoin, a Litecoin, az Ethereum és a  Bitcoin Cash is. Valószínűleg még ebben az évben bővülni fog ez a szám. Öt új valuta támogatásáról van szó. Ezt a cég vezérigazgatója Balaji Srinivasan is megerősítette a múlt hónapban. Míg a legutóbbi TechCrunch eseményen még további valuták támogatását is kilátásba helyezte.

Dan Romero az üzleti részleg vezetőjének elmondása szerint „Meghallgatva az ügyfelek kéréseit, azon dolgozunk hogy világszerte még több eszközt tudjunk biztosítani a számukra.”

Tehát az ígéreteket hallottuk. Kíváncsian várjuk hogy ezekből mennyi minden fog megvalósulni a közeljövőben.

Miért Ethereum Classic?

Sokan felteszik ezt a kérdés, méghozzá nem is indokolatlanul. Kevesen tudják hogy az Ethereumból kiválva egy új valuta jött létre. Az Ethereum Classic 2016 júniusában jelent meg. A The DAO alapítvány egy 168 millió dolláros alapot hozott létre projektek támogatására. Azonban egy biztonsági rést kihasználva 3,6 millió ethereumot elloptak. Ezután a tulajdonosok és a közösség úgy döntöttek hogy egy új kódot írnak és erre áthelyezik az új intelligens szerződéseket ami által mindenki visszakapja az eltulajdonított értékeket. Az Ethereum új változata lett a ma is ismert Ethereum, míg egyes lázadók folytatták az eredeti lánc bányászását és ezt nevezik Ethereum Classicnak.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.