Öt új kriptopénzt listázhat a Coinbase a jövőben – De miért pont ez az 5 érme került a listára?

A Coinbase hétvégi bejelentése szerint 5 altcoint listázhat a Coinbase majd az elkövetkező időszakban. Bár biztosat nem lehet tudni, mind az összes listán szereplő altcoin árfolyama kilőtt a hírre.

Új altcoinokat listázhat a Coinbase a következő időszakban

A Coinbase a blogján jelentette be szombaton a hírt, hogy vizsgálja a lehetőségét annak, hogy a jövőben öt altcoint adhat majd hozzá a kereskedési felülethez.  A potenciális jelöltek az alábbiak:

  • Cardano (ADA)
  • Basic Attention Token (BAT)
  • Stellar Lumens (XLM)
  • Zcash (ZEC)
  • 0x (XRX)

Az egyik legnépszerűbb kereskedési platform szigorú szabályokat állított fel, hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy-egy újabb kriptopénz felkerülhessen a Coinbase kereskedési párjai közé. Lehetséges, hogy csak adás-vételre lesz lehetőség, de lehet, hogy küldeni és fogadni is lehet a Coinbase saját tárcájába ezeket az altcoinokat. Valószínűleg a különböző országokban más funkciók lesznek elérhetőek.

ChecklistSőt, az is lehet, hogy végül úgy döntenek egyik altcoin sem kerül listázásra a platformon. Az előzetes bejelentés eszközét azóta alkalmazza a Coinbase, hogy tavaly sok port kavart, amikor a Bitcoin Cash listázása egyik pillanatról a másikra megtörtént. Sokan ekkor bennfentes kereskedéssel gyanúsították meg a Coinbase-t.

A listázás a Coinbase-n azért számít fontos mérföldkőnek, mert nagyon sok kezdő kriptopénz felhasználó használja a platformot, így a bevezetés sok új kereskedőt és ezzel népszerűséget hozhat egy itt bevezetett altcoinnak. Az árfolyamok emiatt az összes listában szereplő token esetén megugrottak a hírre reagálva.

Miért pont ezeket az altcoinokat listázhatja a Coinbase?

A Coinbase digitális eszközökről szóló keretrendszere meghatározza, mik azok a feltételek, amelyek fennállása esetén egy-egy kriptopénz bekerülhet a kereskedési felületre. Ezek között olyan kritériumok szerepelnek, mint a magas minőségű kód és technikai integritás. Előnyben részesítik a decentralizált rendszereket  és ahol egy biztos csapat áll fejlesztés mögött. De mindenekelőtt nézik a felhasználói visszajelzéseket – azaz, hogy mit szeretne a piac.

Cardano – A Cardanoról készült korábbi összefoglalónkat itt olvashatjátok. A Coinbase azt emelte ki a projekt kapcsán, hogy bár még a fő céljuk nem valósult meg, már jelenleg is működik a mainnet és a tárca. Így jó úton járnak és nagy az érdeklődés a közösség irányából az altcoin iránt.

Basic Attention Token –  A Brave böngésző BAT tokenjei önmagukban is nagyon hasznosnak bizonyulnak a Coinbase összefoglalója szerint. A felhasználóik száma pedig rohamosan nő, így ezzel együtt az igény is a kereskedésre. A tavalyi BAT token kibocsátásról itt olvashattok bővebben.

Stellar Lumens  –  A Coinbase a Stellar Lumens esetében a technikai megoldást dicsérte, és kitért arra, hogy már a múltban is bebizonyította, hogy van helye a top kriptopénzek között köszönhetően a széleskörű és sokrétű támogatottságának. Tavaly ősszel például az IBM kötött velük hosszútávú megállapodást. Az XLM-mel már számos helyen lehet kereskedni, köztük a CEX tőzsdén is, amely szintén a kezdőkre kalibrált váltó és tőzsde.

Zcash –  A Zcashről készült útmutatónkat itt olvashatjátok. A Zcash kapcsán a Coinbase a rendszer transzparens és egyben privát tranzakcióit emelte ki.

0x – A 0x tokenek kapcsán a Coinbase a független projektekre hívta fel a figyelmet. Talán a platform fejlesztői is meríthetnek ihletet a 0x protokollból, mely révén a Coinbase is egy decentralizált tőzsdévé válhat a jövőben.

A 0x a BAT tokennel együtt az első ERC20 tokenek lehetnek, melyeket listázhat a Coinbase a jövőben.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük