Az eddigi legnagyobb DeFi hackertámadás: $600 milliót loptak el

A Poly Network decentralizált pénzügyi (DeFi) szolgáltató Twitteren jelentette be a hackertámadást. Az elkövetők összesen 600 millió dollár értékben loptak el kriptopénzeket.

Ez az egy DeFi hackertámadás nagyobb volt, mint az idei összes együttvéve

A Poly Network DeFi platform kedden jelentette be, hogy hackertámadás áldozatává vált. A támadás, amely során ETH, Binance Smart Chain és Polygon tokeneket tulajdonítottak el a támadók csaknem 600 millió dollár értékben, az eddigi legnagyobb DeFi hacknek számít a decentralizált pénzügy történelmében.

A CipherTrade kriptoelemzésekkel foglalkozó vállalat szerint az első félév összes DeFi hackjét is jóval meghaladja ez az egy támadás, hiszen az elmúlt hat hónap során kb. $474 milliót loptak el eddig különböző projektektől. De 2020-hoz képest is óriási ez a szám: tavaly nagyjából 100 millió dollárnyi kriptó tűnt el DeFi hackek részeként – bár az is biztos, hogy tavaly óta robbanásszerűen nőtt meg a teljes szektor.

A Poly Network Twitteren megosztotta azokat az ETH, Binance Smart Chain és Polygon tárca címeket, ahova a hackerek az ellopott kriptókat utalták ki. A DeFi platform a tőzsdéket és felhasználókat is arra kérte, hogy feketelistázzák ezeket a címeket. Néhány tőzsde, többek között a Binance és az OKEx is jelezte, hogy tudnak az ügyről és megpróbálnak segíteni.

Az ETH tárca jelenleg 2858 ETH tokent birtokol, amely jelenlegi árfolyamon több mint 266 millió dollárt ér. A BNB tárcán 6610 BNB token van most, ez kb. $252 milliót ér. A Polygonon van a legkevesebb a három közül: itt nagyjából $85 millió értékben tárolnak az eltulajdonított kriptopénzekből.

Twitteren az érintett tokenek hosszú listáját is megosztották. Ezek közé tartozik a DAI, az UNI, a SHIB, a FEI, a WBTC és WETH.

A Poly Network jogi útra tervezi terelni az ügyet. Idő közben arra kérték a hackereket, hogy juttassák vissza az ellopott eszközöket.

A hackertámadások ellenére a teljes DeFi szektor hasít eddig 2021-ben. A második negyedévben csaknem 65%-kal növekedett a DeFi-ben érdeklt ETH tárcák száma, a növekedés pedig a harmadik és negyedik negyedévre is várható még. A teljes piaci kapitalizáció a szektorban a 110 milliárd dollárt is átlépte augusztusban a CoinGecko számítása szerint.

Az eddigi legnagyobb DeFi hackertámadás: $600 milliót loptak el
DeFi szektor piaci kapitalizációja. Forrás: CoinGecko

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.