A Coinbase nyitott lenne a központi bankok digitális valutáinak listázására

A Cardano ADA tokenjének listázását követően a Coinbase már az esetleges további bővítési lehetőségeken gondolkozik. Úgy tűnik, hogy a cég nyitott lenne a központi bankok digitális valutáinak (CBDC-k) listázására is, amennyiben azok megfelelnek a listázási előírásoknak.

A Coinbase nem zárkózik el a CBDC-ktől

Míg az elmúlt napokban attól volt hangos a sajtó, hogy a Coinbase-t 6,5 millió dollárra bírságolta meg az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet különböző kereskedési visszásságok miatt, most a CBDC-k kapcsán szolgált új információval a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje.

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója a központi bankok digitális valutáinak esetleges jövőbeli listázásának lehetőségéről egy videóban osztott meg néhány gondolatot. Pár napja a Coinbase ugyanis egy kérdezz-feleleket indított a Reddit-en, ahol a felhasználók feltehettek egy vagy akár több kérdést is a Coinbase vezetőségének. Pontosabban Armstrong-ot és Alesia Haas-t, a Coinbase pénzügyi igazgatóját lehetett kifaggatni a jövőbeli tervekről és esetleges listázásokról. A vezérigazgató épp ezekre a kérdésekre válaszolt mikor említést tett a CBDC-kről is.

Armstrong szerint a központi bankok digitális valutáinak nagy jelentősége lesz még a jövőben, hiszen a nagyobb kormányok már mind elkezdtek azon gondolkodni, hogy hogyan tudnák létrehozni a saját digitális valutájukat.

Majd így folytatta:

Mi támogatni fogunk bármilyen kriptovalutát, így a CBDC-ket, a stabilcoinokat és az olyan decentralizált coinokat is mint amilyen a DAI egészen addig, amíg azok megfelelnek a listázásra vonatkozó előírásoknak.

Listázás szempontjából tehát a Coinbase nem tesz különbséget kriptovaluta és kriptovaluta között, így nyitottan állnak az állami digitális valutákhoz is. A lényeg csupán az, hogy megfeleljen az adott valuta a feltételeknek. Épp ezért eddig úgy tűnik, hogy minden esély megvan arra, hogy egyszer a Coinbase felületén is kereskedhessünk ezekkel a valutákkal.

Világszerte zajlanak a fejlesztések

Egyébként már több országban is előrehaladott státuszban vannak a CBDC-k kibocsátására irányuló fejlesztések. Kínában a digitális jüant már nagyban tesztelik, a Bahama-szigetek pedig már el is indította hivatalos digitális fizetőeszközét a sand dollar-t. Az Európai Unióban is folyamatosan zajlanak az egyeztetések a digitális euróval kapcsolatban. Az Egyesült Államok e tekintetben mondjuk kis lemaradásban van, de a hatóságok már ott is vizsgálják egy CBDC kibocsátásának lehetőségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.