A CoinMarketCap listázta a Satoshit, a Bitcoin legkisebb egységét

A CoinMarketCap elérkezettnek látta az időt és listázta a satoshit (SATS), a bitcoin legkisebb egységét (1 bitcoin = 100 millió satoshi). A cikk írásának pillanatában a satoshi a 4991. helyet foglalja el a listán és egy SATS egészen pontosan 0,00058 dollárt ér.

Mike Novogratz szerint is ideje átállni

A satoshira történő átállást a Galaxy Digital vezérigazgatója, Mike Novogratz is támogatja. Novogratz szerint problémát jelent az, hogy nagyon sok ember túl drágának találja a Bitcoint, hiszen a túl magas ár az, ami visszatartja őket attól, hogy bitcoinba fektessenek. Erre megoldást jelenthetne az, ha a Bitcoin legkisebb egységére, a satoshira állnánk át, mivel akkor egy átlagos befektető számára a Bitcoin kevésbé tűnne olyan elérhetetlennek. Egy 0,00058 dolláros satoshi ár például sokkal szimpatikusabb lehet egy kezdő befektető számára, mintha egy 58 ezer körüli Bitcoin árat látnának.

A pénzügyi szakértő tegnap egy tweet-tel is ráerősített a satoshira történő átállással kapcsolatos álláspontjára:

“Itt az idő satoshira váltani. Túl sokan mondják nekem, hogy az 58 ezer dolláros Bitcoin túl drága. Melyik lesz az első tőzsde, amely listázza a satoshit?”

Még több satoshi stacker lenne, ha listáznák a satoshit

Amennyiben valamelyik tőzsde a jövőben listázná a satoshit, az várhatóan a satoshi stackerek számának növekedésével is járna. Ezek a hodlerek éveken keresztül szépen lassan gyűjtögetik a satoshikat, hogy aztán a végén egy nagyobb összegű megtakarításuk legyen Bitcoinban. A Glassnode egyik friss elemzése szerint mára már a forgalomban lévő Bitcoin készlet nem kevesebb, mint 5,25%-át tudhatják magukénak azok a befektetők, akik 1 Bitcoinnal kevesebbel rendelkeznek. Ők egészen pontosan 2018 eleje óta halmozzák a satoshikat.

Satoshi stackers CoinMarketCap
Forrás: Glassnode

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy lesz-e olyan tőzsde, amelyik megmeri lépni a listázást a közeljövőben.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.