A CoinMarketCap törölni fogja a hamis adatokat szolgáltató kriptotőzsdéket

  • 64
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptopénzpiaci adatlistázó CoinMarketCap (CMC) törölni fog minden olyan váltót listájáról, mely júniusig nem szolgáltat be kötelezően megadandó hiteles kereskedési adatokat, közölte a havi 80 milliós látogatottsággal bíró árindex oldal.

A CMC egyébként ma tölti be 6. születésnapját és több nagy horderejű bejelentést is tett.

Egyik, hogy a szolgáltatott adatok átláthatósága és validitása érdekében létrehozta a Data Accountability & Transparency Alliance (DATA) szövetséget, hogy nagyobb átláthatóságot, elszámoltathatóságot és publikusságot prezentálhasson a felhasználók felé a kriptogazdasági vállalkozások részéről.

Jó pár ismert tőzsde csatlakozott a szövetséghez, köztök a Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC és Bitfinex is. A közlemény szerint folyamatban van még több tőzsde felvétele.

A transzparencia zászlaja alatt a CoinMarketCap kötelezni fogja a kriptotőzsdéket, hogy az API adatukban élő kereskedési adatokat és élő megbízáskönyvet is feltüntessenek. Azok, akik nem szolgáltatják be az adatokat, azoknak az árait és kereskedési volumeneit törölni fogják vagy nem kerülnek indexálásra.

A tőzsdéknek 45 nap türelmi idő áll rendelkezésre, hogy beszolgáltassák az adatokat, a változások 2019. június 14-én fognak életbe lépni.

A DATA szövetség mellett a CMC bejelentette a CoinMarketCap Block Explorers blokkfelfedezőt, a CoinMarketCap webshopot és a CoinMarketCap Mobile Apps-ot.

A szélesebb kriptoközösségnek, de különösen a tradereknek lehet gyógyír a CMC bejelentés, akik már régóta szenvednek a hamis kereskedési volument feltüntető tőzsdék machinációitól. A március 20-án publikált Bitwise jelentés szerint 95%-ot is elérheti a szabályozatlan tőzsdék hamisított kereskedési volumene. A kereskedési volumenek rangsorolása a CoinMarketCap egyik legtöbbet látogatott aloldala.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.