A Compound DeFi projekt több millió dollárnyi jutalmat fizethetett ki hibásan

Az egyik okosszerződés frissítését követően a Compound hibásan fizethetett ki többmillió dollár likviditási bányászjutalmat. Az alapító szerint jelenleg maximum $80 millió COMP token helyzete kétséges a bug miatt.

A hiba kijavítása napokat fog igénybe venni a Compound alapítója szerint

Elsőként Twitteren jelent meg a hír, hogy a Compound decentralizált pénzügyi platform hibásan fizet ki jutalmakat a likviditást biztosítók számára, jelentette a CoinDesk. Az egyik felhasználó, @napgener, három Ethereum tranzakcióra hívta fel a figyelmet, melynek részeként összesen $15 millió COMP tokent osztottak ki minimális mennyiségű USDC, ETH és DAI token kölcsönzéséért cserébe.

A Compound, ami a hírek előtt egyértelmen a top 10 legnagyobb DeFi protokoll egyikének számított, aztán saját Twitter oldalán is elismerte a hibát. Ebben annyit osztottak meg, hogy „szokatlan aktivitást” érzékeltek a 062-es javaslat végrehajtását követően. Azt azonnal leszögezték, hogy a kölcsön adott és vett tokenek semmilyen veszélyben nincsenek, ugyanis csak a COMP tokenek szétosztásának mechanizmusát érinti az ügy.

Később a Compound alapítója, Robert Leshner is megerősítette a hírt, miszerint a frissített Comptroller hibája miatt néhány felhasználó sokkal több COMP tokenben részesült, mint kellett volna. Azt is hozzátette, hogy maximum 280 ezer COMP token kerülhet hibásan szétosztásra, ami jelenleg kb. 80 millió dollárt ér.

„A felhasználóknak nem kell aggódniuk a saját kriptójukkal kapcsolatban. Az egyetlen kockázat, hogy te (vagy egy másik felhasználó) igazságtalanul magas mennyiségű COMP-ban részesülsz”, tette hozzá az alapító.

A probléma egyébként azóta is fennál, kijavítása pedig jó pár napot igénybe vehet. „Nincs semmilyen admin kontroll vagy közösségi eszköz arra, hogy leállítsuk a COMP szétosztását”, írta Leshner. A hiba kijavítása minimum 7 napot fog igényelni az előírtak szerint; idő közben azonban a közösség tagjaival közösen keresik a potenciális lépéseket a COMP szétosztásnak javítására.

A COMP jutalmak ideiglenes felfüggesztésére már megjelent a honlapon is egy javaslat, ahogy az a lenti képen is látható.

A Compound DeFi projekt több millió dollárnyi jutalmat fizethetett ki hibásan

Egy felhasználó $27 milliót szerezhetett a bug miatt

A hírek szerint már volt, aki ki is használta a fennálló „lehetőséget”. Egy felhasználó egyetlen tranzakció keretében 91 ezer COMP tokent szerzett meg jutalomként (csaknem 27 millió dollár jelenleg). Ezért cserébe pontosan 0 kriptót biztosított likviditásként, mindössze egy kb. $155-os tranzakciós díjat fizetett. Ugyanaz a tárca a CoinDesk jelentése szerint már $140 ezer COMP-ot USDC-re váltott a Uniswap segítségével.

A COMP ára be is zuhant a hírek hatására. A GoinGecko szerint egy nap alatt 337 dollárról jelenleg $295-re esett le egy COMP ára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.