A Crypto.com bejelentette, nem szolgál ki amerikai intézményeket

A globális kriptovaluta-tőzsde arra hivatkozik, hogy a jelenlegi piaci körülmények között korlátozott a kereslet az intézményi szintű szolgáltatások iránt.

A Crypto.com nem fog többé intézményi ügyfeleket kiszolgálni az Egyesült Államokban. Az eddig nyújtott szolgáltatásokat június 21-től felfüggeszti. A szingapúri székhelyű kriptopénz-tőzsde az intézményi ügyfelek korlátozott keresletét nevezte meg a lépés elsődleges okaként, de valószínűleg a SEC esztelen ámokfutása is hozzájárult a cég döntéséhez.

A Crypto.com közleményben megjegyezte, hogy a platform intézményi felhasználóit előre értesítették a szolgáltatás felfüggesztéséről szóló döntésről. A váltó lakossági mobilalkalmazása és platformja továbbra is teljes mértékben működőképes marad az Egyesült Államokban.

Az amerikai lakossági felhasználók továbbra is hozzáférhetnek a CFTC által szabályozott kriptopénz-származékos kereskedéshez, valamint az UpDown Options ajánlatához, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hosszú vagy rövid kereskedési pozíciókat nyissanak a különböző kriptopénzek jövőbeli mozgására.

Miközben az amerikai intézményeknek hátat fordít, a Crypto.com nemrég megkapta a Szingapúri Monetáris Hatóságtól (MAS) a digitális fizetési token (DPT) szolgáltatásokra vonatkozó hivatalos nagy intézményi (MPI) engedélyt, amely lehetővé teszi számára, hogy a helyi ügyfeleket kiszolgálja.

2023 júniusa viharosnak bizonyult a kriptotőzsdék számára az USA-ban. Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) célkeresztbe vette a Binance.US-t és a Coinbase-t, és jogi eljárást indított mindkét tőzsde ellen értékpapír-törvénysértés miatt.

További kapcsolódó cikkeink: