A Crypto.com lesz a következő kriptotőzsde, amire rászáll a SEC?

A közelmúltban a kriptoközösségben olyan spekulációk láttak napvilágot, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) beperelheti a Crypto.com-ot is. Ezek a híresztelések azután kezdtek el terjedni, hogy a SEC pert indított két másik nagy kriptotőzsde, a Coinbase és a Binance ellen “értékpapírok megfelelő regisztráció nélküli értékesítése” miatt.

A Crypto.com lehet a következő áldozat?

A világszerte több millió felhasználóval büszkélkedő Crypto.com a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb kriptotőzsdéjévé nőtte ki magát az elmúlt években. A vállalat a szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a kriptovaluták vételét és eladását, a stakinget, a kölcsönzést, sőt, még Visa betéti kártyát is, amellyel a felhasználók bármelyik Visa-t elfogadó kereskedőnél elkölthetik a kriptovalutájukat.

Crypto.com

A CryptoTea, egy álnéven publikáló kriptoszakértő azonban arra mutatott rá, hogy a SEC több, a Crypto.com-on értékesített tokent potenciális értékpapírként nevezett meg, köztük volt a Solana, Sandbox, MATIC, CHZ, BNB, MANA, ALGO tokent és még sok más token. Ezen túlmenően az amerikai székhelyű tőzsde elindította a CRO nevű natív tokenjének a kibocsátását is, és staking szolgáltatásokat is kínál hozzá. Ez potenciálisan szintén értékpapírok értékesítésének tekinthető.

Ezek alapján egyesek úgy vélik, hogy a Crypto.com lehet a következő kriptotőzsde, amely a SEC jogi lépéseivel kell, hogy szembesüljön. A szabályozó hatóság világossá tette, hogy nem fogja eltűrni azokat a tőzsdéket, amelyek be nem jegyzett értékpapírokat értékesítenek.

Már menekítik a vagyont a Crypto.com-ról?

Ráadásul a kora reggeli órákban egy nagy Crypto.com felhasználó jelentős összeget utalt át egy Binance számlára. Az Arkham Intel jelentései szerint a felhasználó 30 000 ETH-t utalt át, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 55,2 millió dollárt ér. Ezen kívül a felhasználó 10 millió dollárnyi Tethert (USDT) is átmozgatott a Polygon hálózatra.

Crypto.com utalás

A küldő számla a kimutatások szerint gyakran fizet be pénzt a tőzsdéről és a Gate.io-ról, és alkalmanként a Binance Smart Chain egy nem jelölt címéről is utal. A reggeli átutalás azonban sokak érdeklődést felkeltette, sokan találgatják a nagy összegű átutalás okait.
Bár nem szokatlan, hogy a tőzsdék között nagy értékű tranzakciók mennek végbe, egyesek szerint az átutalás összefüggésben állhat a SEC által az iparágban jelenleg is folyó szigorítással. Ez aggodalomra adhat okot a Crypto.com jövőjével kapcsolatban, és sokak szerint a Coinbase-hez és a Binance-hoz hasonló sorsra juthat.

Összességében, ha a SEC jogi lépéseket tesz az amerikai székhelyű kriptotőzsde ellen is, az potenciálisan komoly hatással lehet az összes kriptoszereplőre az iparágban.