A SEC elnök bosszúja? A Binance szerint összeférhetetlenség áll fenn

Nagy húzással állt elő a Binance jogi csapata. Azzal vádolják Gary Gensler SEC elnököt, hogy 2019-ben hosszas tárgyalásokat folytatott a Binance-szel, hogy csatlakozzon a céghez, így mostani lépései semmiképpen sem tekinthetőnek elfogulatlannak.

Ellentámadásba keveredett a Binance, miután a Gary Gensler által vezetett Tőzsdefelügyelet beperelte a céget. A kriptotőzsde ügyvédei a SEC-nek eljuttatott beadványukban bizonyítékokat adtak át arra vonatkozóan, hogy 2019-ben Gensler maga jelentkezett, hogy csatlakozzon a Binance-hez, Japánban együtt ebédelt CZ-vel (Changpeng Zhao-val, a Binance tulajdonosával), és bizalmas információkat is megosztott vele.

Az említett időszakban Gensler a MIT-n tanított, a két fél kapcsolata pedig több volt egyszerű egyeztetéseknél, ugyanis Gensler például előre átküldte a Facebook Libra ügyben adott kongresszusi meghallgatási válaszainak vázlatát CZ-nek. Az ilyen jellegű kommunikáció egyértelműen túllép a sima üzleti ebédek, vagy állásinterjúk határain.

A Binance mostani beadványában határozott lépést tett, és jogi képviselőik azt kérik, hogy a SEC tartózkodjon bármilyen tevékenységtől a céggel szemben, tekintettel a SEC elnökének összeférhetetlenségére. Genslert 2021-ben nevezték ki a SEC vezetőjévé, aki kezdetek óta nagyon ellenségesen viselkedik a kriptókkal szemben, mandátuma alatt számos web3 céget perelt be a felügyelet.

A SEC most azzal vádolja a Binance-t, hogy nem regisztrálták magukat értékpapír tőzsdeként, és a váltó, illetve a tulajdonos vagyonának lefoglalását indítványozták, mely egyértelműen negatívan érinti a felhasználókat is. A közösségi médiában sokan felróják Genslernek, hogy “kettős játékos”, illetve hogy az ő elnöksége alatt történt az FTX csalás, melyet nemhogy nem akadályoztak meg, de az elnök egyenesen Sam Bankman Fried bizalmasa volt: