A Crypto.com vezérigazgatója kifakadt a CoinMarketCap aljas húzása miatt

A Crypto.com, a világ egyik legfelkapottabb kriptovaluta mobilalkalmazása, a napokban komoly vádakkal illette a CoinMarketCap adatszolgáltató weboldalt. A kriptotőzsde elnök-vezérigazgatója, Kris Marszalek, szerint téves adatokat jelentettek meg vállalata kereskedési volumenét illetőleg. Magától értetődően efelett nem siklott át a figyelme, hiszen a pontatlan információk hatással lehetnek a gazdasági társaság piaci helyzetére is. Arról nem is beszélve, hogy akár még pénzügyi károkat is generálhatnak.

Marszalek elmondása szerint a CoinMarketCap önkényes módon megváltoztatta a Crypto.com rangsorbeli pozícióját a kriptovaluta tőzsdék ranglistáján. Így a 14. helyre csúszott vissza (jelen pillanatban a 16.), 1.8 milliárd dolláros kereskedési volumennel. Ezzel szemben a CoinGecko, szintén adatszolgáltató tevékenységet folytató portál, az előkelő 3. helyet jelölte ki a Crypto.com számára. Ezen a weboldalon pedig már 3.1 millárd dolláros kereskedelmi volumennel büszkélkedhet.

Ebből kifolyólag a digitális eszközök adásvételét merőben megkönnyítő platform alapítójának kirohanása teljes mértékben helyénvaló. Nemtetszését természetesen a kriptovilág közkedvelt közösségi média felületén, vagyis a Twitteren osztotta meg a nagyközönséggel. Karácsony ide vagy oda, Marszalek nem rejtette véka alá véleményét s kerek-perec megmondta a magáét az esetet illetően.

CoinMarketCap

„Boldog karácsonyt kívánok a CoinMarketCap csapatának, akik a becsmérlő tweetjükre adott válaszom után 1 héttel a tőzsdénk ranghelyét a 14. helyre tolták vissza. A CoinGecko szerint a 2./3. hely a miénk a piacon, szóval jobb, ha tudjátok melyik platform szolgáltat hiteles és valós adatokat.”

A tweet, amire a Crypto.com igazgatója utal, arra vonatkozott, hogy a közeljövőben a kriptotőzsde el akarja távolítani a CoinMarketCap megbízhatatlan, árfolyamokra vonatkozó információit a termékeikről. A vezető adatszolgáltatónak akkoriban jelentős mennyiségű panaszt tettek felhasználói egy működési zavar miatt. Nagy valószínűséggel ez lehetett a probléma forrása a kriptós cserealkalmazás esetében is.

A Crypto.com csillaga egyre csak ível felfelé s havonta érkeznek hírek legújabb együttműködéseiről legyen szó kereskedelmi bankokról vagy világhírű sportegyesületekről. Ezért is oly meglepő, hogy ilyen dacos és profinak semmiképp sem nevezhető megnyilvánulással reagálta le Marszalek a kialakult helyzetet.

A CoinMarketCap hibát hibára halmoz mostanában

A CoinMarketCap háza táján egyébként az utóbbi időben számos probléma ütötte fel a fejét. A Crypto.com esetétől eltekintve, a 2021-es év utolsó heteiben egy olyan programhiba lépett fel a vállalat rendszerében, amely a feje tetejére állította az árfolyamokat. A hiba villámgyorsan kijavításra került, azonban a cég hírneve megsínylette azt.

A Crypto.com ügyére visszatérve, az adatszolgáltató nyilatkozatában elismerte, hogy valóban előfordulhatnak helytelen adatok a weboldalon. Ezúttal is nagy erőkkel keresik a gond forrását és biztosítanak mindenkit arról, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítják azt.