Jön a bitcoin pénzvisszatérítés a Curve alkalmazásra

A Curve egy olyan fintech vállalat, amelynek víziója, hogy a pénzügyi szolgáltatások sokaságát egy mobilalkalmazásban és egy digitális kártyában fogja össze. A vállalat most a Bitcoin 2022 konferencián egy új Bitcoin jutalmazási programot jelentett be.

A program keretében a Curve-felhasználók feltölthetnek egy már meglévő hitel- vagy betéti kártyát, és összekapcsolhatják azt a Curve-kártyájukkal. A már meglévő jutalomkártya bevonása lehetővé teszi a Curve-felhasználók számára, hogy “duplán” jutalmazzák magukat, és a jutalmak mellett Bitcoint is kapjanak.

Készpénz-visszatérítés és egyéb Bitcoin jutalmak a Curve által

“Mostantól az ügyfelek nem csak azt az előnyt élvezhetik, hogy a Curve-on keresztül kézbevehetik a pénzük feletti ellenőrzést és készpénz-visszatérítési jutalmakat szerezhetnek, hanem még inkább felhatalmazzuk őket azáltal, hogy kriptopénz jutalmakat is kínálunk a lehető legkönnyebben elérhető módon” – nyilatkozta Shachar Bialick, a Curve vezérigazgatója a sajtóközleményben.

Tegyük fel például, hogy a Curve egyik ügyfelének már van egy BlockFi jutalomkártyája a Visa-n keresztül, amely 1,5%-os készpénz-visszatérítést biztosít Bitcoin formájában. Ha ezt a kártyát digitálisan feltöltené a Curve alkalmazásba, akkor a felhasználó a jogosult vásárlások után 3%-os cashback-et kapna BTC-ben.

“Tudjuk, hogy világszerte már több millió embernek van kriptovalutája, de a világ nagy része számára még mindig teljesen ismeretlen ez a technológiai és pénzügyi megoldás” – mondta Bialick a közleményben. “A Curve azon dolgozik, hogy az egyre növekvő ‘kriptovaluták iránti érdeklődő réteg’ számára egy utat kínáljon a kriptopénzek világába.

A Curve alkalmazása Európában már komoly részesedést szerzett meg, mialatt az Egyesült Államokban még csak most indul el. A felhasználók a Curve által kihasználhatják az összes kártyájukhoz tartozó bónuszt és jutalmat egyetlen alkalmazáson keresztül, annak minden előnyével együtt. Az ügyfelek az alkalmazásban tekinthetik majd át a megszerzett bitcoinjaikat és más kriptovalutáikat is. Ha pedig el akarják költeni a kriptovalutáikat, akkor a Curve Cash digitális tárcát is tudják használhatni erre.

Egy interjúban Shachar Bialick vezérigazgató és Amanda Orson, az észak-amerikai régióért felelős alelnök is kihangsúlyozták, hogy a projekt még mindig a “fejlesztési” fázisában van, és még sokat kell dolgozni ahhoz, hogy késztermékké váljon.

Biztosítani kell a tömegeknek a könnyű belépést a Bitcoin-ökoszisztémába” – magyarázta Bialick. “Úgy csalogatjuk be őket, hogy olyasmit adunk nekik, amit ismernek”.

A Curve hozza létre a 3. réteget

Curve

A Curve a 2022-es Bitcoin Konferencián is előadást tartott, kiemelve, hogyan képzelik el megoldásukat a Bitcoin alapú fizetések 3. rétegeként. Ha a Layer 2-t adatátvitelként lehet jellemezni, akkor a Layer 3 ebben a modellben adataggregátorként kell elképzelni. Ez az a hely, ahol a pénzrendszer szempontjából releváns, felhasználható adatokat egy központi helyen egyesítik és használják, hogy a felhasználók számára megkönnyítsék és elérhetővé tegyék azokat.

A Curve esetében ezt az egyes felhasználók által birtokolt kártyák és számlák összevonásával érik el, így az összes elkölthető eszközt összevonják, csökkentve ezzel a kezelési terheket. Balick a 3. réteg létrehozását emelte ki, amikor a konferencia közönségéhez szólt, mondván: “A 3. réteg létrehozása a legfontosabb. Az elmúlt öt évben keményen küzdöttünk azért, hogy hozzáférhessünk ehhez. És győztünk.”

De mit nyertek? A Layer 3 eléréséhez integrálódnia kell minden Layer 2 szereplővel, hogy képesek legyenek aggregálni az adataikat.

A Curve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összekapcsolják az összes kártyájukat. Emellett hozzáférést adnak a digitális pénztárcákhoz és a bitcoin elköltésére szolgáló kriptotőzsdékhez. Így építik fel az elképzelt Layer 3 megoldást, amit Balick így nevezett: “Ez egy kártya lesz mindenek felett.”