A Decentralizált SushiSwap elindult a Bitcoin egyik oldalláncán

A SushiSwap, az Ethereum blokkláncon futó egyik legjobb decentralizált tőzsde bejelentette, hogy elérhetővé vált a Bitcoin oldalláncán.

Az oldalláncot a főhálózat teljes hash teljesítményének több mint 60%-a biztosítja. A RootstockLabs támogatásával elért integráció lehetővé teszi a Sushi felhasználóinak, hogy a Bitcoin biztonságát és decentralizációját kihasználva kereskedjenek.

Elindult a Sushiswap a Rootstockon

Elindult a SushiSwap a Bitcoin BTC Price BTC Price oldalláncán, a Rootstockon. A 2018-ban indult Rootstock az egyik legmegalapozottabb projekt. Célja, hogy olyan decentralizált pénzügyi (DeFi) funkciókat vezessen be a Bitcoin hálózatán, amelyek hagyományosan inkább az Ethereumhoz és a BNB Chainhez kapcsolódnak. Az ökoszisztéma az RBTC tokent használja, amelynek árfolyama 1:1 a Bitcoinéval.

Az integrációval a Rootstock célja, hogy a hálózat biztonságát az Ethereum intelligens szerződéses képességeivel ötvözve biztosítson platformot a decentralizált alkalmazások (dAppok) építéséhez és telepítéséhez.

Az integráció jelentős terjeszkedést jelent a Rootstock számára a DeFi szektorban, és a Sushi fejlett kereskedési funkcióival bővíti ökoszisztémáját.

Írják a Rootstock Labs közleményében.

Az együttműködés a SushiSwap multi-chain terjeszkedését is erősíti. A felhasználóknak változatos lehetőséget kínál arra, hogy a BTC-t bevonják DeFi szektorba. Ez kiemeli a Bitcoin-Fi és a DeFi közötti szakadék áthidalása iránti elkötelezettséget. Emellett több lehetőséget teremt a blokklánc eszközök felhasználására a DeFi ökoszisztémán belül.

2023 óta felgyorsult a Bitcoin-hálózat azon funkcióinak bővítése, amelyek történelmileg az Ethereum és más hálózatokon voltak jellemzőek. A kezdetet az Ordinals protokoll hozta el, amely lehetővé tette az NFT-k veretését és tárolását a Bitcoinon. Ezt követően számos kezdeményezés indult el az okos szerződések bevezetésére.

A SushiSwap, ami a hírek szerint az elmúlt időszakban egy centralizált irányba mozdult el, indulása a Rootstockon nemcsak a tőzsde hatókörét bővíti, hanem hozzájárul a Bitcoin ökoszisztéma növekedéséhez is. A Rootstockba való integrációval mostantól a Bitcoin-felhasználók számára is kínálhatja szolgáltatásait, ezáltal növelve a Bitcoin hozzáférhetőségét és használhatóságát a DeFi térben. Ez a fejlemény várhatóan pozitív hatással lesz a legnagyobb blokklánc és a decentralizált pénzügyek általános növekedésére és elfogadására.