A Facebook “F2” csapata felügyeli a WhatsApp Pay-t és a Novi kripto tárcát

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Facebooknak van egy Venmo-szerű mobil fizetési szolgáltatása a Facebook Pay-en, működtetik a WhatsApp Pay-t a WhatsApp alkalmazáson belüli fizetésekre. Valamint fejlesztik a Novi kriptovaluta tárcát is, amely majd együttműködik a támogatott Libra kriptovaluta projektekkel.

Talán úgy tűnik, hogy túl sok különböző fizetési lehetősége lenne? A Facebook éppenséggel egyetért ezzel, ezért a vállalat bejelentette, hogy mindegyik fizetési megoldást egyetlen csoportba fogja összefogni, és egy új vezetőség lesz kialakítva, hogy segítsék a folyamatos fejlesztések összehangolását és felügyeletét.

David Marcus, a Novi Financial vezetője és a Libra társalapítója jelentette be a csoport megalakulását, és elárulta azt is, hogy a Facebook kinevezte Stephane Kasriel-t a Facebook Pay felügyeletére. Kasriel LinkedIn profilja szerint a ‘Facebook fizetések’ (VP of Payments for Facebook) alelnöke lesz.

Facebook Financial, azaz “F2”

Az új csoport neve Facebook Financial lesz, de házon belül „F2”-nek nevezik majd. A Facebook Pay-t a tervek szerint be fogják építeni a társaság összes alkalmazásába. Az Instagram-integráció az Egyesült Államokban az „elkövetkező hetekben” megvalósul, ezért ésszerű lépés, hogy a Facebook elkötelezett vezetőt szeretne a kezdeményezés élére.

Kasriel legutóbb az Upwork szabadúszó weboldal vezérigazgatója volt 2015 és 19 között, és két korábbi munkatapasztalata is van a PayPal-nál. Először a társaságnál közel hat évet töltött 2004-2010 között, ahol a termékfejlesztés vezetőjeként kezdett, majd a fogyasztási cikkek szenior igazgatójaként távozott. Rövid időre aztán visszatért 2011-től 2012-ig, amikor a PayPal megvásárolta a Zong-ot, a mobil fizetési szolgáltatást, ahol akkoriban dolgozott.

Marcus továbbra is közvetlenül felügyeli a Novi-t a Facebook Financial formáción belül. Eredetileg Calibra néven indult a kriptotárca, de májusban átnevezték Novi-nak. A változtatásra azt követően került sor, hogy bejelentették a Novi működésének jelentős változásait a szabályozási kihívások nyomán.

Kérdéseket vet fel azonban a változtatás a Libra háza táján. Úgy döntöttek ugyanis, hogy egyedi fiat alapú stabilcoinokat hoznak létre a Libra Coin támogatására, ahelyett, hogy valutákkal támogatnák magukat. Kérdéses tehát, hogy a Libra végül meg tud-e felelni az ambiciózus tervének, miszerint eredetileg decentralizált megközelítést akartak alkalmazni.

Időközben a Libra Association számos kulcsfontosságú pozícióra nevezett ki új vezetőket a közelmúltban. Ezek azt jelzik, hogy készülnek a további akadályok legyőzésére a globális szabályozókkal szemben.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.