A férfi, aki mindenét feladta a Litecoin népszerűsítéséért

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

John Kim 2018-ban úgy döntött, eladja vállalkozásait és családi házát, majd útra kelt „kriptovaluta evangelistaként”. De vajon megérte mindez?  

2018-ban John Kim eladta nyereséges vállalatait, és megtakarítását kriptovalutákba fektette. Ezt követően augusztusában eladta családi házát is és az ebből fefolyó bevételét a feleségének adta. Összecsomagolt, beszállt a Litecoin lógóval díszített kisteherautójába, és egyszemélyes kampányba kezdett, melynek célja a kedvenc kirptovalutájának népszerűsítése volt.
Kim az elmúlt két évben több ezer dollárért vásárolt Litecoint. Továbbá, számos éttermet és bárt meggyőzött az Egyesült Államokban, hogy fogadják el a kriptót, mint gyors és egyszerű fizetőeszközt.

Annak ellenére, hogy csak egy egyszerű ember vagyok egy egyszerű tervvel, sokan Litecoin-evangelistának hívnak. Úgy gondolom, hogy az embereket legjobban úgy tudom a kriptók világába csábítani, ha példát mutatok nekik, majd hagyom, hogy ők maguk is felfedezzék a kriptovaluták előnyeit”mondta Kim a Decryptnek.

Kim még mindig hajléktalan, és míg sokan egyáltalán nem támogatják életstílusát elismeri, hogy a kriptók ténylegesen nagy szerepet játszottak házassága felbomlásában. Ezt azonban egyáltalán nem sajnálja.

Mindent a kriptókért

A 43 éves Kim Dallasban nőtt fel. A diploma megszerzése nélkül hagyta ott iskolát, és alacsony fizetésű munkahelyeken dolgozott. A jövőjét édesapja jelentősen támogatta, akitől 10 ezer dollárt kapott saját vállalkozása elindítására.

2018-ra kilenc mobiltelefonüzletlánc vezetője volt, és Oklahoma körzetében a második legnagyobb kereskedőnek számított. Feleségével együtt 2017-ben kezdtek el Bitcoinba is Ethereumba fektetni, majd családja és barátai meglepetésére, egyre elfogultabb lett a kriptók világa iránt.

Jim figyelmét különösen a Litecoin ragadta meg, mely tranzakciói gyorsabbak a Bitcoin tranzakcióinál. A kriptó alapítója pedig nem más, mint Charli Lee, aki a Google alkalmazottja volt, később pedig a Coinbase kriptovalutákat támogató platform vezetője.

Lee és Kim Twitteren keresztül ismerkedtek meg, amikor Kim felajánlotta, hogy megvédi kedvenc kriptója alapítóját a kritikusoktól.

Elmeséltem neki az életem. Bár fiatalon sok mindent elszúrtam, és keveset tudok a blokklánc technikai oldaláról… Felajánlottam, hogy ha ad egy esélyt, nem fogom cserben hagyni. Kiöntöttem a szívem úgy, hogy azt sem tudtam, fog-e reagálni. Lee azonban válaszolt: „Megcsináltad” – mesélte Kim.

Ez volt hát az a biztatás, amire Kimnek szüksége volt: Lee válasza után eladta a vállalatát, és a kriptovalutáknak szentelte jövőjét, majd pedig „Litecoin evangelistaként” kezdte el járni a világot. Mindeközben házassága tönkrement:

„A feleségem semmiképp nem jött volna el velem erre az őrült útra. És bár sokan próbáltak rábeszélni, hogy a család és a házasság az első, a feleségem elég jól ismer ahhoz, hogy tudja: vagy teljesen beleadom magam, vagy sehogy. Képtelen vagyok aranyközéputat találni. Ezzel a mentalitással tudtam 15 vállalkozást is létrehozni.

Kim úgy gondolta, a kriptó az egyetlen lehetőség számára, hogy megváltoztassa nem csak saját, hanem két fia életpályáját is, mivel szerinte „ha nincs semmilyen végzettséged, sem diplomád, mindenkinél jobban kell teljesítened.” Kim szerint felesége pedig elég jól boldogul: a családi ház eladásából származó pénzből grilléttermet nyitott a szomszédos államban. Kimmel szemben azonban felesége nem rendelkezik kirptóval, mert úgy érzi, a kirptók miatt ment tönkre házasságuk.

Élet a Litecoinnal

Kim rajongása a Litecoin iránt próbák elé állította az üzletembert. A LTC nem sokkal azután, hogy 2017-ben elérte a 400 dollárt, 22 dollárra esett vissza. Így Kimnek a nehéz időkkel is számolnia kellett. A Litecoin közösség azonban egy pillanatra sem hagyta cserben. Sokszor fizettek neki szállást, vagy ajánlották fel saját kanapéjukat egy-egy éjszakára.

Míg a csapata mindvégig Kim mellett állt, sokan mások felelőtlennek és ostobának nevezték őt. Ez viszont cseppet sem hátráltatta céljai elérésében. Lee személyes testőre lett, és 30 nap alatt harminc amerikai várost látogatott meg egy promóciós turné alkalmával. Amikor pedig úgy döntött, hogy Ázsiába utazik, Kim nem kért pénzt sem a közösségétől, sem pedig a Litecoin Alapítványtól, melyet a kriptópénz fejlesztésére hoztak létre. Ehelyett, egyszerűen tweetelte utazási szándékát, majd a következő héten első osztályon repült Ázsiába az OKEx kriptotőzsde és a Travala utazási weboldal támogatásával, mely már előzőleg is segítségére volt Kimnek. A fiai is azon kevés ember közé tartoznak, akik soha nem kételkedtek Kim küldetésében.

Célom egy összetett ügy leegyszerűsítése. – mondta Kim – Úgy gondolom, az emberek 99%-ának nincs sem ideje, sem lehetősége megérteni a blokklánc bonyodalmait. A tettek pedig többet érnek, mint a szavak: így, Bitcoint vagy Litecoint utalok nekik, hogy bekerülhessenek a kriptók világába.”

A koronavírus Kim terveit is keresztül húzta, mivel a nagyszabású túrnékat le kellett mondania. Kim azonban nem hagyott fel terveivel, és egy „FunkyCrypto” nevezetű podcastot indított a nyugdíjas MMA boxolóval, Ben Askrennel, akivel partnersége akkor kezdődött, mikor Kim látta, hogy Askew követi twitteren Lee-t, és megkérte a boxolót, hogy legyen a Litecoin közösség hivatalos tagja.

„A Litecoint a blokklánc és a kriptó Toyotájának hívom…”

Az elmúlt hetekben a LTC értéke jelentősen megnőtt. A cikk írásakor 1 LTC 88 dollárt ér, és Kim szerint jövőre a Litecoin három számjeggyel fog hódítani.

A Litecoint a blokklánc és a kriptó Toyotájának hívom” – mondta Kim, aki szerint a hálózat eddig soha nem bukott el.

„Biztos vagyok benne, hogy 2021-ben be fog bizonyosodni, hogy megérte a kockázatot, gyermekeim jövője pedig garantált lesz. Ígéretet tettem a Litecoin közösségnek, a Litecoin befektetőinek, hogy nem fogok leállni mindaddig, míg vissza nem térünk az LTC mindenkori csúcsára.

A cél is fontos, viszont az ahhoz vezető út még fontosabb. Az LTC pedig akár eléri a három számjegyet, akár nem, Kim egyben biztos: „Senki más nem lenne hajlandó annyi mindent megtenni, mint én tettem annak érdekében, hogy megmutassam a Litecoint a világnak.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.