Vajon erőre kapnak az altok is az évben? Litecoin elemzés

Újabb csúcsot döntött a Bitcoin (BTC) árfolyama, de mi van az altcoinokkal? A Cryptofalka elemzői készítettek ma nektek egy árfolyam elemzést, ahol a Litecoin (LTC) mozgását vizsgálták.

Mikor érheti el a Bitcoin lendülete az altcoinokat is?

Bitcoin utóbbi hónapokban mutatott lendülete mellett Litecoin sem tudott sokat felmutatni. Legalábbis Bitcoin pár ellenében, USD-vel szemben szép emelkedést tudott hozni az ármozgás. Ez piaci sajátosság. Ha Bitcoin nagy lendülettel emelkedik, az némileg húzza magával az altcoinok USD-vel szembeni értékét, viszont negatívan hat az altok BTC elleni értékére. Így nem meglepő módon az LTC/BTC grafikon is elég mélyen.

Heti nézeten vizsgáljuk a hosszú ideje tartó down trendet, ami a fáradás jeleit mutatja. Annak ellenére, hogy Bitcoin korábbi ATH-ig jutott emelkedése megrengette Litecoin BTC-vel szembeni értékét, racionális várakozás, ha arra számítunk, hogy a tapasztalt BTC lendület, áttevődik a későbbiekben a piac más szegmenseire is, így például az alt/BTC piacra. Ezt a várakozást alátámasztja Litecoin formálódása technikai analízis szempontjából. Általánosságban ahhoz, hogy az alt/btc pároknak legyen helye bika emelkedéseket produkálni, szűk volatilitású Bitcoin mozgások szükségesek. Egyelőre ez még hiányzik, de nézzük meg a grafikonon, mikor születhet meg az a helyzet, mikor nagyobb gellert kaphat Litecoin lendülete.

Szűkülő formálódás, lendület várható a Litecoin grafikonján

Trendfáradás jeleit mutatja az LTC/BTC grafikon heti időtávon. Értelmét látom a nagyobb időtávú elemzésnek, egyrészt, szűkül ezen az időtávon az árfolyam volatilitása, mozgástere és ebből adódóan is, illetve az említett nagy Bitcoin lendület miatt, az altok grafikonjait is nagyobb, heti időtávon is meglátszó lendület érheti a közlejövőben.

Litecoin - Bitcoin 1w
Litecoin – Bitcoin 1w

A gyertya mozgások eső ék formálódást követnek. Ez egy trendfordító alakzat, amiből kitörve emelkedésnek indulhat az árfolyam. A kitörések az ék formálódás utolsó hányadában várhatóak. Az ék szűkülése egyet jelent az ármozgás volatilitásának szűkülésével. A szűkebb volatilitású periódusokat, pedig nagyobb követi. Két csökkenő trendvonal alkotja az eső ék alakzatokat, a felső fölötti zárás minősül ékből való kitörésnek, és bika jelnek. Tegyük hozzá, hogy az ékek nem a legerősebb trendfordító alakzatok, előfordul olykor, hogy lefelé tör ki a keretei közül a mozgás.

Érdekes helyen tehát a Litecoin mozgása. Az ék utolsó hányadában, lövő távolságon belül a csökkenő trendvonal. A csökkenő trendvonal fölötti gyertya zárás hosszan tartó down trend megtörésének az első jele lenne, ami hozhatná magával a feljebb húzódó ellenállások visszatesztelésére irányuló lendületet.

Litecoin elemzés összefoglalva

Indikátorok megerősítik a trendfáradást. Egész masszív volumenek jelennek meg a grafikonon az ék formálódás alatt, amik könnyen utalhatnak a piac kifárasztására. Az RSI pedig úgy tűnik egy ideje támaszra talált a 30-35 közötti zónában. A trendfáradás tehát látszik, a fáradás azonban nem egyenlő a fordulással, ehhez az árfolyamnak produkálni kéne még a csökkenő trendvonal áttörését.

Ha szeretnél beletanulni a tőzsde és a kereskedés világába, látogass el a Cryptofalka oldalára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük