A Fidelity Investments a BlackRock után ered? Új BTC ETF-ek forgathatják fel a piacot

A BlackRock váratlan bitcoin ETF kérelme után úgy tűnik, hogy a többi nagy intézményi szereplő sem szeretne lemaradni, és a Fidelity máris felvásárlással, és saját termékfejlesztéssel venné fel a kesztyűt. A nagy intézmények vetélkedése újra zöld lámpát adhat a BTC bikáknak.

A Fidelity Investments a világ harmadik legnagyobb vagyonkezelője 4,2 billió dollárnyi kezelt vagyonnal, most pedig a pletykák szerint a BlackRock iShares spot bitcoin ETF-hez hasonló ETF engedélyeztetésére készül, valamint előkészíti a Grayscale Investments felvásárlását, mely a legnagyobb digitális eszközökkel foglalkozó vagyonkezelő a piacon. A Fidelity Investments eddig is rendelkezett digitális eszközöket fejlesztő és kezelő leányvállalattal, mely a Fidelity Digital Assets névre hallgat. Várhatóan ez a jogi entitás fogja beadni az ETF kérelmet az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) felé. Bár az SEC az elmúlt időszakban rendkívül ellenségesen állt a kriptókhoz, nehéz elképzelni, hogy ekkora játékosok széllel szemben próbáljanak érvényesülni.

A hírek szerint a Fidelity Investments-nek szándékában áll ajánlatot tenni a Grayscale Investments felvásárlására is. A Grayscale tulajdonosa a Digital Currency Groupon keresztül Barry Silbert, aki korábban pert indított az amerikai SEC ellen, mivel a szabályozó elutasította a Bitcoin Trust (GBTC) Bitcoin ETF-re történő átalakítására vonatkozó kérelmét. Ez nem pusztán technikai értelemben jelent problémát az elszámolásban és az alap jogi státuszában, hanem komoly hozamveszteséggel is jár, és szinte garantálható, hogy a jövőben le fogják körözni az új piacra lépők.

A kriptodeviza szakértő Andrew Parish a Fidelity anyagait megvizsgálva arra jutott, hogy az sem elrugaszkodott ötlet, hogy a Fidelity hamarosan belépjen a staking piacra is. A Fidelity Digital Asset már jelenleg is kínál Ethereum ETF-et az Egyesült Államokban és Bitcoin ETF-eket a nemzetközi tőzsdéken. Emellett a cég már 2014 óta akkumulál és bányászik Bitcoint, valamint kriptodeviza letétkezelési szolgáltatásokat is kínál.

A híreket a Fidelity Investments és a Grayscale még nem erősítették meg, de olyan elismert kriptoszakértők kezelik tényként, mint Scott Melker, The Wolf Of All Streets, Michael van de Poppe és Ash Crypto. A piac és a közösség pozitív visszajelzést adott a hírre, és arra számít, hogy a Fidelity tovább fogja erősíteni kriptolábait.