A francia jegybankot bitcoin vásárlásra és tartásra felhatalmazó indítványt nyújtottak be

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jean-Michel Mis francia parlamenti képviselő is aláírta azt a kezdeményezést, amely kriptopénz vásárlására és tartására jogosítaná fel a francia jegybankot.

A napokban már írtunk róla, hogy a Banque de France egy XRP alapú CBDC bevezetéséről tárgyal. Úgy tűnik a téma azóta sem pihen: egy francia politikus tesz lépéseket arra, hogy a francia jegybank is elfogadhasson és tárolhasson kriptovalutákat.

Jean-Michel Mis, a Nemzetgyűlés (a francia parlament alsóháza) tagja, aláírta azt a petíciót, ami bitcoinok és egyéb digitális eszközök vásárlását indítványozza a francia jegybank számára – a hírt Twitter-oldalán osztotta meg. A kérvényt eredetileg az Ark Ecosystem vezérigazgatója, Francois-Xavier Thoorens nyújtotta be még a hónap elején.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy többek között a MicroStrategy és a Tesla is több milliárd eurós érték-nagyságrendű bitcoint vásárolt már. Miami polgármesterét is példaértékűnek tartja, aki a város kincstári tartalékait kriptovalutába tervezi fektetni.

“Franciaország nem maradhat a már elkezdett verseny figyelője. Ha nem lesz a birtokában bitcoin, akkor 5-10 éven belül pénzügyileg gyenge helyzetbe kerül, ezért javaslom a monetáris és pénzügyi rendszer frissítését annak érdekében, hogy a Banque de France jogosult legyen bitcoint és egyéb kriptográfiai digitális eszközöket vásárolni, eladni és tartani” – mondta. Hozzátette, hogy a technikai megoldások viszonylag egyszerűek és nem igényelnek nagy költségvetési változtatásokat.

Ahhoz, hogy az ügy a francia szenátus elé kerüljön, 100 ezer aláírást kell összegyűjteni. Ettől egyelőre még nagyon messze tart, hiszen még csak ~560-nál jár. Twitter-posztja alatt a hozzászólások ezzel ellentétben nagyon pozitívak. A felhasználók többségében üdvözölték, hogy végre egy politikus is felhívja a figyelmet a kriptovalutákban rejlő potenciálra.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.