A francia jegybank az XRP-re teszi le a voksát?

A Banque de France, a francia jegybank állítólag az XRP-ről és a Ripple-ről tartott megbeszéléseket belsős források alapján. Azt tervezik, hogy digitális jegybankpénzt (CBDC) fognak bevezetni. A jegybank pedig jelenleg az XRP-t részesíti előnyben a Bitcoinnal és az Ethereummal szemben.

CPA Australia által közzétett jelentés szerint a Ripple és az XRP hatékonyan működő hálózatának köszönhetően világszerte számos jegybank figyelmét felkeltette már. Ezenkívül a jelentés kiemelte az ausztrál Reserve Bank, az Európai Központi Bank, a People’s Bank of China és a Federal Reserve erőfeszítéseit a digitális jegybankpénzek kibocsátása terén.

A Ripple nemrégiben jelentette be, hogy a vállalat jelenleg teszteli az XRP Ledger privát változatát. Azt tervezik, hogy ezzel megkönnyítik a globális jegybankok számára a CBDC-k kibocsátását és kezelését. A vállalat emellett megemlítette, hogy a világ első digitális jegybankpénzének érkezése már nincs messze.

„A Ripple és az XRP sok bank bizalmát élvezi a CBDC-k számára kínált modellje miatt. A Ripple új pénznemek létrehozását is lehetővé teszi. A cég fejlesztői szerint arra is lehetőség lesz, hogy a jelenlegi jegybanki műveletekhez hasonló módon dönthetnek a kínálat időzítéséről és mennyiségéről” – áll a CPA Australia jelentésében.

“A francia jegybank, a Banque de France nyíltan beszélt a Ripple/XRP-ről, mint a központi bank digitális valutájának lehetséges platformjáeól.” – tette hozzá a jelentés.

Az XRP növekedése

Annak ellenére, hogy a SEC 2020 decemberében pert indított a Ripple ellen, a vállalat jelentős növekedésről számolt be az elmúlt hetekben. A Reutersnek adott interjú során a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse elmondta, hogy az XRP kereskedési aktivitása az Egyesült Államokon kívül jelentősen nőtt mindenhol.

Hozzátette, hogy a Ripple szépen növekszik Ázsiában is. Az XRP ára a SEC perét követően visszaesett, de a kriptovaluta 2021 eleje óta több mint 100%-kot erősödött. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban az XRP státusza bizonytalan, a világ 7. legnagyobb digitális pénznemének kereskedési volumene növekszik az egész világon. A digitális pénznem piaci kapitalizációja jelenleg meghaladja a 21 milliárd dollárt.