A Galaxy Digital feje megtörte a csendet, miután a Terra miatt milliókat bukott

Mike Novogratz, a Galaxy Digital vezérigazgatója és egyben bálna befektetője megtörte a csendet a Terra bukásával kapcsolatban. Novogratz, akinek még a Luna tokenhez kapcsolódó tetoválása is van, úgy fogalmazott, hogy bár megtanulta a leckét, továbbra is eltökélt híve a kriptovalutáknak. Ennek ellenére rendkívül elszomorítja, hogy a LUNA és a hozzá kapcsolódó algoritmikus stabilcoin az UST teljes összeomlásával, több mint 40 milliárd dollárnyi megtakarítás vált semmivé. A UST bukásával szerinte egyben az ilyen elven működő algoritmus alapú stabilcoinok ötlete is elbukott. Az algoritmus alapú stabilcoinok alapvető elveinek brutális sebezhetőségeit és az egész ötlet “őrültségét” egyébként már korábban is rengetegen hangoztatták.

Felszívódott több, mint 14,500,000,000,000 forint

A Terra bukása a Galaxy Digital kriptovállalatot is érzékenyen érintette. A vállalat még 2020 márciusban vásárolt nagy mennyiségben Luna tokeneket. Az érmékben ekkor jelentős növekedési potenciált láttak. Ebben nem tévedtek. Azonban mindez semmit nem ér, hiszen az érmék már semmit nem érnek, az értékük gyakorlatilag 0 dollár. Az egész befektetés ablakon kidobott pénznek bizonyult. Novogratz szerint azonban még ennél is fájóbb, hogy a Terra bukása ismét megrengette az emberek kriptovalutákba vetett hitét. Erről az azóta elindult hatalmas eladási hullámok is tanúskodnak. Novogratz szerint a lefelé tartó tendenciának nem lesz vége egyhamar (igaz jelenleg a világgazdaság egésze is veszélyes lejtő felé tart), de ennek ellenére ő továbbra is bízik a kriptogazdaság jövőjében.

Kiemelte azonban, hogy mostantól még fontosabb, hogy a kriptovaluta befektetők igyekezzenek csökkenteni a kockázati kitettségük, akár azzal, hogy sokféle eszköz között osztják el a pénzüket, akár azzal, hogy “jobban átgondolják”, hogy milyen eszközökbe fektetnek. (Mondja ő) Az algoritmikus stabilcoinok piacának pedig ezzel a kudarccal gyakorlatilag vége, ezek után senki nem fog bízni semmilyen hasonló eszközben. A Galaxy Digital első emberének szavait a Terra összeomlásával kapcsolatban már a közösség számos tagja várta, mint afféle útmutatás. Mondhatni sem kell, hogy bár nem ismerte el, talán azért már megbánta, hogy a kezére tetováltatta a “LUNA” szót, ezzel kifejezve az érmébe vetett hitét.