A Gemini kriptotőzsde most évi 7,4%-os hozamot ígér ügyfeleinek

A Gemini nevű kriptotőzsde és letéti cég nemrégiben partnerségre lépett a Genesis kriptóhitelezővel. Így az ügyfelei számára mostantól egy igen csábító, 7,4%-os éves hozamot tud majd biztosítani. A Gemini egyik vezetője elmondta a bejelentés kapcsán, hogy nagyon sok érdeklődő ügyfelük azért fordul hozzájuk, mert a hagyományos pénzügyi piacokon elérhető kamatlábak nevetségesek. Az ígért 7,4%-os hozam viszont bőven elég lehet ahhoz, hogy ne csak megtartsák az ügyfeleiket, de újakat is be tudjanak csábítani a termékeikhez. És ha csak megnézzük, hogy a Gemini kriptótőzsde például nemrégiben előrukkolt egy hitelkártyával is, azt mondhatjuk, hogy lassan már tényleg minden van a kriptópiacon is, ami a hagyományos pénzügyi szektorban.

A Gemini kriptótőzsde bővíti tehát szolgáltatásai körét

Egyébként a 7,4% csak a hagyományos pénzügyi termékekhez képest tűnik nagyon magasnak. A szám a többi kriptóhitelező termékeivel nagyjából összhangban van. Itt fontos megjegyezni, hogy a Genesis a Digital Currency Group alvállalata, amely csoport birtokolja a CoinDesket is. Azt is tudni kell, hogy a DeFi piacokon néha ki lehet ennél jóval magasabb hozamokat is fogni. De ott azért nagyobb az ingadozás és a kockázat lehetősége is. A termék jelenleg még csak az aktív Gemini-ügyfelek számára érhető el, remélhetőleg a hónap hátralévő részében a további Gemini-ügyfelekre is kiterjesztik. A Gemini haszna abból áll, hogy van egy kis különbség azon kamatok között, amit a Genesis hiteleit felvevő cégek fizetnek és amit az ügyfeleknek fizetnek ki hozam címén.

A cég egyébként a partnerség előtt állítólagosan jól átnézte a Genesis pénzügyi beszámolóit és adatait. Így jutott arra a következtetésre, hogy biztonságos lesz beszállnia ebbe az üzletbe. Ahogy a Gemini kockázati vezetője mondta, a Genesis “kölcsönei túl vannak biztosítva“. A Genesisnek annyira nem új a dolog mindenesetre, hiszen partnerségben van már a Ledn kriptóhitelezővel és a Luno kriptótőzsdével is. Ez utóbbinak szintén a Digital Currency Group a tulajdonosa. És a Genesis közleménye szerint még nem annyira népszerűek ezeket a termékek, de ez csak azért van így, mert nagyon újak. Úgyhogy bizakodóan tekintenek a jövőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük