A Gemini kriptotőzsde követi a Coinbaset, egy újabb IPO a láthatáron?

A Coinbase nyomában jár a new york-i székhelyű rivális kriptotőzsde, a Gemini, a társaságot a tulajdonosai is tőzsdére szeretnék vinni.

Cameron és Tyler Winklevoss, azaz a Gemini társalapítók a kripto iránti nagy érdeklődésre való tekintettel nyitottak lennének az ötletre.

„Mindenképpen fontolóra vesszük, és megbizonyosodunk róla, hogy van-e rá lehetőség. Figyeljük a piacot, és belső megbeszéléseket folytatunk arról is, hogy van-e értelme a jelenlegi helyzetben.”

A közelmúltban a teljes kriptoszektor piaci kapitalizációja túllépte az 1.1 billió dollárt. Ez azt sugallhatja, hogy a kriptovaluták iránt kifejezett bizalom soha nem volt magasabb. Noha a hét egy nagy árfolyamingadozással indult, amikor 260 milliárd dollárnyi értékű eladás zajlott a piacon, azonban ez a szakasz úgy tűnik, hogy rövid életű volt. Jelenleg újjáélednek a vásárlók, akik ismét a teljes kripto market cap-et 1 billió dollár fölé lökték.

Lehet, hogy a Winklevoss testvérek is azért hozták most fel a témát, hogy kihasználják a kedvező körülményeket?

A kriptotőzsdei IPO-k a mainstream felé való elmozdulás jele?

A Coinbase egy olyan cég, aki nem aggódik a nyilvános tőzsdei kibocsátás miatt, vagy azon, hogy a piac merre tart. A Coinbase kezdeti nyilvános ajánlattételéről szóló pletykák tavaly az év második felében kezdtek el igazán élénkek lenni. De csak december közepén vált hivatalossá a dolgok.

A Bitcoin 20 ezer dolláros áttörését követő napon a cég bejelentette, hogy benyújtotta a megfelelő papírokat az Amerikai Értékpapír és Tőzsdei Bizottsághoz.

“A Coinbase Global, Inc. a mai napon bejelentette, hogy bizalmasan benyújtott egy regisztrációs nyilatkozat tervezetet S-1 nyomtatványon az Értékpapír és Tőzsdei Bizottságához (“SEC”).”

Ami ebben a hírben jelentős volt, az nem igazán a tőzsdére lépés. Inkább az a tény a kriptoszektor szempontjából, hogy a Coinbase IPO egy nagy validátorként működhet a Bitcoin és általánosságban a kripto számára.

Emellett a nyilvánosan tőzsdén jegyzett Coinbase továbbszélesíti az intézményi befektetők előtt a kriptovaluták elérhetőségét. Röviden, ez is lehetne a kezdete a mainstream elfogadásnak.

Gemini kriptotőzsde

A Gemini kriptotőzsde nemrég jelentett be egy mérföldkőnek számító eredményt, a letétbe helyezett összeg átlépte a 10 milliárd dollárt kriptóban. A cég termékpalettáját is diverzifikálja az amerikai lakosok számára kiadott Gemini jutalomkártyájával. A kártya akár 3 százalékos jutalmat is kínál Bitcoin-ban és más kriptovalutákban minden Gemini-számlára befizetett vásárlás után.

Bár a Gemini jóval kisebb mennyiségekkel kereskedik, mint a Coinbase, –  az elmúlt 24 órában 6108 BTC-t mozgatott meg a Gemini, szemben a Coinbase Pro 89 604 BTC-jával –  még mindig jelentős szereplőnek számít az Egyesült Államokban. És ugyanolyan fontos, hogy jóhíre megegyezik a Coinbase-ével.

Mint ilyen, jelentős lenne az ipar számára, hogy több kriptoképviselet lenne a nyilvános tőzsdéken is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.