A Google Cloud már a Bitcoin Lightning mögé is beállt

Talán a Voltage cége kevésbé ismert Magyarországon, de elképzelhető, hogy hamarosan ismertebb lesz a neve. A cég egy ún. LaaS (Lightning as a Service) szolgáltató, azaz az a célja, hogy a cégeket segítse egy olyan Lightning Network megoldás kialakításában, amivel villámgyors fizetések teljesíthetőek minimális díjakkal. A Voltage egy friss sajtóközlemény szerint partnerségre lépett a Google Clouddal, hogy kiterjessze kapacitásait és hozzáférhetőségét.

A partnerség a Voltage és a Google Cloud között mindenkinek előnyös

A Voltage ügyfelei mostantól globálisan hozhatnak létre Bitcoin és Lightning node-okat. A vállalat részéről a közleményben kiemelésre került, hogy három kihívás megoldásában segítenek a cégeknek. Először is költséghatékony fizetési alternatívát kínálnak a Lightning Network segítségével. Aztán a Lightning Network bevezetése egy cégnél azt is jelenti, hogy a vállalkozás globális vevői bázishoz férhet hozzá. Végül pedig a cég azt is kiemelte, hogy a hagyományos fizetési módokkal szemben a szolgáltatás segítségével mikrotranzakciókat is végre lehet hajtani. Ez pedig növelheti a vevői elégedettséget és csökkentheti a költségeket.

A közlemény továbbá taglalja, hogy a partnerségnek az is nagy előnye, hogy a Google Cloud nagyjából végtelen erőforrásait kihasználva a Bitcoin infrastruktúra futtatása a jelenlegi leterheltség mellett is hibátlanul működhet. A Google Cloud nem először tűnik fel kriptos projektek mellett, ami mutatja a gigász elkötelezettségét a technológiai fejlődés irányába. Plusz ez egy további biztonsági szintet is ad a cégek számára, hiszen ez tényleg azt mutatja, hogy most már a legnagyobb cégek is részesei a kriptovilág szolgáltatásainak.