A Green Bitcoin listázás holnapra várható, készítsd a tárcád

Az egyik legújabb, környezetbarát BTC-alternatíva, a Green Bitcoin ($GBTC) 2024. április 5-én, pénteken UTC idő szerint 13:00-kor kerül bevezetésre az Uniswap decentralizált tőzsdén. A következő napokban pedig nagy bejelentés várható a CEX listázás előtt.

Az épp most befejeződött ICO egy hónap alatt 9,6 millió dollárnyi befektetést gyűjtött

A csapat a következő lépésben a népszerű decentralizált tőzsdére, az Uniswap-re vezeti be az érmét. Az Uniswap tőzsde révén szélesebb körben jelenhet meg ez az innovatív, predict-to-earn (jósold meg és keress) lekötési protokoll, más néven a „játékosított zöld letét”. A projekt azonban itt nem áll meg, hiszen a jövő héten, április 10-én bejelentést tesz arról is, hogy melyik központosított tőzsdén (CEX) jelenik meg.

A CEX jegyzés körüli részletek egyelőre elég homályosak, de a tokennel már a bejelentés utáni napon, április 11-én lehet majd kereskedni indul a CEX-en, amelyet április 18-án egy nagy, a játékosított protokollal kapcsolatos bejelentés követ.

https://twitter.com/GreenBTCtoken/status/1772675348100161899

Nincs még egy olyan érme, mint a Green Bitcoin, ezért nem csoda, ha elsőre nem teljesen világos azok számára, akik nem jártasak a DeFi különböző letét-generált jutalmazási rendszereiben.

A jutalmazási rendszer működése egyszerű: ahhoz, hogy napi $GBTC jutalmakat szerezzenek, a felhasználóknak először is $GBTC tokeneket kell vásárolniuk, majd letétbe kell helyezniük őket, és meg kell jósolniuk a Bitcoin árfolyamát.

Ennek keretében a felhasználók napi előrejelzéseket tesznek például a Bitcoin árfolyamáról, hogy az 24 órán belül vajon csökkenni vagy növekedni fog.

Azok a tulajdonosok, akik helyesen becsülték meg az árfolyamot, 24 óránként részesednek az erre a célra allokált jutalmakból az általuk megtett $GBTC tokenek fényében.

A tulajdonosok akár hat hónapra is leköthetik a tokenjeiket a nagyobb jutalmak érdekében. A letétek a Green Bitcoin tokenomika alapvető részét képezik. A forgalomban lévő GBTC kínálat csökkenésével a letétek hosszú távon áremelkedés okoznak.

Hogyan igényeld az érméid?

Az előértékesítés alatt vásárolt tokeneket április 5-én lehet majd igényelni. Csatlakoztasd ugyanazt a tárcádat a weboldalhoz amelyikkel vásároltál. Majd kattints az ott megjelenő “Claim” / Igénylés gombra. Ezután várhatóan felugrik a MetaMask tárcád, vagy ha mobilt használsz ellenőrizd a tárca appot. Vess egy végső pillantást a gas díjakra, és ha mindent rendben találsz, akkor add hozzá a tokeneket a tárcádhoz.

Ha túl magasnak találod a gas díjakat (előfordulhat a hirtelen megnövekvő lánc aktivitás miatt), akkor várj egy kicsit, és amint lementek a díjak igényelheted a tokeneket.

Ha bármilyen hibába ütköznél az igénylés során keresd fel a Green Bitcoin ügyfélszolgálatát, akik segítségedre lesznek. Figyeld a közösségi médiában és a Telegramon is a legfrissebb híreket.

A GBTC tényleg zöldebb, mint a Bitcoin

A teljes $GBTC készlet 21 millió darabot számlál, ami egyértelmű utalás a nagy elődre, a Bitcoinra.

A forgalomban lévő tokenek számának korlátozása csökkenti az elérhető készletet, ezzel értéket teremt.

A fő különbség a GBTC és a világ kedvenc kriptovalutája (piaci kapitalizáció szerint) között az, hogy előbbi energiafelhasználása jóval alacsonyabb.

greenbitcoin staking

Először is, a Green Bitcoin az Ethereumon fut, amely a Proof of Stake (PoS) konszenzus mechanizmuson alapul. Ez azt jelenti, hogy a Green Bitcoin sokkal tisztább és energiahatékonyabb, mint a névadója.

A különbség ráadásul óriási: a Green Bitcoin tranzakciónként mindössze 34 wattóra (Wh) áramot fogyaszt, a Bitcoin 1 173 000 wattórájával szemben.

A Green Bitcoin ($GBTC) és a felezés

A várakozások szerint 2024 lesz az egyik legjelentősebb év a Bitcoin 2009-es megjelenése óta.

A Bitcoin rajongók boldogabbak mint valaha. A 2021-es bikafutam után eljutottunk oda, ahol most vagyunk: már tizenegy spot Bitcoin ETF van forgalomban, amelyektől hangos a Wall Street, három hete pedig új mindenkori csúcsra, közel 74 000 dollárra repítették szeretett érménket.

Sok elemző gondolja úgy, hogy az elkövetkező hónapok során az érme új csúcsokat dönthet, ezzel tökéletes alkalmat kínálva azok számára, akik kihasználnák a játékosított tétek nyújtotta lehetőségeket.

A várható emelkedés egyszerű oka, hogy a Bitcoin negyedik négyéves felezése április 19-re várható. A felezés a BTC kódban előre meghatározott esemény, mely a BTC bányászatért járó jutalmakat a felére csökkenti. Mivel új Bitcoinok csak bányászattal bocsáthatók ki, azt mondhatjuk, hogy az új készlet mennyiségét a felezés a felére csökkenti.

A kereslet-kínálat törvénye értelmében, ha a nagy kereslet szűkös kínálattal párosul, akkor az adott árucikk értékesebbé válik. A historikus adatok szerint a Bitcoin felezések megelőzték a bikafutamokat, az elemzők pedig úgy vélik, hogy ez idén sem lesz másként, különösen a Wall Street BTC ETF-ek iránti érdeklődésének köszönhetően.

Ebből az következhet, hogy a közeljövőben számos rali és mélypont várható. Azt senki sem tudja, hogy mit hoz az év a Bitcoin számára, az azonban bizonyos, hogy ez egy tökéletes év arra, hogy jóslatokat tegyél és ezekkel szerezz egy kis pénzt.

Csatlakozz te is, látogasd meg a Uniswap tőzsdét és vásárolj Green Bitcoin-t a bevezetés után!

Ezek is érdekelhetnek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**