A héten a NASDAQ-on listázzák az egyik kriptopénz bányász hardver gyártót

A kínai Ebang bányász hardvert gyártó céget a héten vezetik be a NASDAQ tőzsdére.

Az EBON tickert az amerikai Nasdaq tőzsdén keresztül lehet majd elérni a hírek szerint péntektől. Az Ebang ezzel a második kriptopénz bányász hardvert gyártó cég lesz a Canaan után, amelyik elsődleges részvény kibocsátással kerül bevezetésre az Egyesült Államokban egy wall street-i tőzsdén.

Idén áprilisban jelezte az amerikai értékpapírpiaci felügyelet felé az Ebang, hogy 100 millió dollár összegben IPO-t, azaz elsődleges részvénypiaci bevezetést szeretne. A cég 2018-ban már egyszer sikertelenül zárt egy IPO-t, akkor 1 milliárd dollár értékben szerettek volna forrást gyűjteni a hongkongi tőzsdén. Összesen 19,3 millió részvény kerül most forgalomba 4,50-6,50 árfolyam között, ez pedig azt jelenti, a teljes cég értéke 800 millió dollár körül van.

Az Ebang hardver eladásai 2018 óta folyamatosan csökkenek, 2018-ban még 319 millió dollárnyi, 2019-ben viszont csak 109 millió dollárnyi bányász hardvert tudtak értékesíteni, mely minden bizonnal együtt mozog a kriptopénz árfolyamokkal és a szektor iránti általános érdeklődéssel.

A részvény kibocsátás mindenképpen örvendetes a hardver gyártó szektorra nézve, mert transzparensebbé és elszámoltathatóvá teszi a piacon működő cégeket.

2019 novemberében a Canaan volt az első hardver gyártó, amely részvényt bocsátott ki. A 10 millió darab részvény akkor darabonként 9 dollárért kelt el, azonban mára már több, mint 75%-ot vesztett az értékéből, ugyanis jelenleg 2 dollár körül lehet kereskedni a Canaan részvényekkel.

A piac másik veteránja, a Bitmain szintén a tavalyi év végén jelentette be a szándékát, hogy ismét IPO-t szeretne, azonban további hírek erről egyelőre nem érkeztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.