A Bitmain titokban ismét nekiállt az IPO-nak

A bányász hardver gyártó Bitmain titokban részvény kibocsátási kérelmet nyújtott be az amerikai értépapír felügyelethez. 

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva számoltak be róla, hogy a piacvezető kriptopénz bányászhardvert gyártó Bitmain a Deutsche Bankkal közösen ismét nekilátott a nyilvános részvénykibocsátás szervezéséhez. Az előterjesztésben részt vett egy korábbi Nasdaq tanácsadó, hogy javítsa a cég esélyeit és minnél könnyebben megkapják az engedélyeket.

Az amerikai értékpapír piaci felügyeletnek minimum 1-2 hónap biztosan rendelkezésére áll, hogy a beadványt áttekintse és akár három további körben is felszólíthatják a Bitmaint további információ nyújtására, mielőtt elfogadnák az IPO-t. A meg nem nevezett forrás azt is elmondta, hogy feltehetelőleg a Bitmain bitcoin cashhez fűződő viszonya lesz leginkább a vita tárgya az előterjesztés elfogadásakor.

Nem ez az első alkalom, hogy a Bitmain IPO-ra készül. Tavaly szeptemberben már beadtak a Hong Kong-i tőzsdén egy 3 milliárd dolláros IPO beadványt amit a kinti tőzsde felügyelet végül elutasított.

A hír mindössze egy nappal azután érkezett, hogy egy belső levél kiszivárgása kapcsán jöttek rá a Bitmain dolgozói is, hogy változás történt a cég vezetői struktúrájában. Az új vállalati vezetésben Jihan Wu átvette az ügyvezető igazgató és jogi képviselő posztot Micree Ketuan Zhantól. Feltehetően a vezetőváltást is a közelgő IPO miatt kellett meglépnie a Bitmainnek.