A héten debütál a JPMorgan saját tokenje, a JPM Coin

A JPMorgan befektetési bankóriás hamarosan végrehajtja az első kereskedelmi tranzakcióját, amit saját kriptovalutájával, a JPM Coin-nal végez el.

A CNBC keddi beszámolója szerint Takis Georgakopoulos, a JPMorgan nagykereskedelmi fizetések globális vezetője elmondta, hogy egy nagy technológiai vállalat fogja globális fizetésekre használni a tokent.

Mivel a bank úgy látja, hogy a blokklánc-technológia kereskedelmileg is életképessé válik, egy körülbelül 100 tagból álló üzleti egységet is létrehozott. A csapat az Onyx nevet kapta és feladatuk az ehhez kapcsolódó projektek vezetése – nyilatkozta Georgakopoulos.

“Az Onyx-ot azért indítottuk el, mert úgy gondoljuk, hogy elmozdulhatunk e technológiák kereskedelmi forgalomba hozatalának irányába. A kutatásból és fejlesztésből áttérünk valamire, ami valódi üzletté válhat” – jelentette ki a vezető a jelentésben.

Christine Moy, a JPM blokklánc vezetője is megerősítette a bejelentést Twitteren:

A JPMorgan most a nagykereskedelmi kifizetési üzletágra összpontosít, ahol az eredménytelen folyamatok megszüntetésével évente több száz millió dollárt spórolhat meg a bank a bankszektorban,” – tette hozzá Georgakopoulos.

Először 2019 februárjában hallottunk a projektról a JP Morgan háza táján, és a bank tavaly nyáron kezdte meg a JPM Coin tesztelését. A tokent olyan tranzakciók felgyorsítására tervezték, mint például a cégek közötti fizetések vagy kötvényügyletek. A megoldás a Quorumra épült, az Ethereum privát változatára, amelyet a bank fejlesztett ki. A megoldást ConsenSys fejlesztő cég idén augusztusban meg is vásárolta a banktól.

A CNBC beszámolt arról is, hogy a JPM blokklánc alapú Interbank Information Network-je is átalakul. Liink márkanév alatt hamarosan elindul, mint a kifizetések előtti hitelesítés módja.

Umar Farooq, az Onyx vezérigazgatója elmondta, hogy a bank a blokklánc használatát szem előtt tartva vizsgálják a papírcsekkek digitális változatainak lehetőségét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük