Az AMD és a ConsenSys közösen fejlesztik tovább a blokklánc felhőszolgáltatást

A számítógépes hardver alkatrészeket gyártó cég, az AMD, valamint a ConsenSys kripto-fejlesztő stúdió kockázatkezelője bejelentették, hogy lezártak egy 20,5 millió dolláros finanszírozási kört. A most bevont pénzből a felhőalapú decentralizált adatközpontjának hálózatát fogják finanszírozni.

A finanszírozási forduló, amelyben az Egyesült Arab Emírségekben működő több családi iroda is részt vesz, a W3BCLOUD első adatközpontját fogja finanszírozni. A W3BCLOUD nagy teljesítményű adatközpontok globális hálózata lesz, amely a blokklánc-gazdaságot fogja majd kiszolgálni. Olyan éesz mint az Amazon Web Services, de kripto területen.

A W3BCLOUD társalapítója és befektetési vezérigazgatója, Wael Aburida kijelentette, hogy céljuk „egy vállalati felhőalapú számítástechnikai blokklánc-infrastruktúra kiépítése, ami ötvözi a megnövelt sebességet a legmodernebb biztonsággal”.

Az adatközpontokat az AMD grafikus kártyái fogják működtetni. Az AMD a Nvidia legfőbb riválisa. A W3BCLOUD weboldala szerint a központok kiegészítő tűzerőt fognak biztosítani a blokklánc jóváhagyásokhoz, a számítástechnikailag intenzív programokhoz, az üzleti fókuszú hálózati alkalmazásokhoz és a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazásokhoz. Emellett blokklánc node-okat is fognak fogadni.

ETH és ETC ASIC bányagép jön a chipfejlesztőtől

„A blokklánc-hálózatok számítási teljesítményének támogatása az AMD csúcstechnológiájával nagy előnyt jelent majd a feltörekvő decentralizált rendszerek skálázhatóságának bevezetésénél a világ minden táján” – nyilatkozta Joe Lubin, a ConsenSys alapítója.

Aburida elmondta, hogy az infrastruktúra jóval túlnyúlhat az Ethereumon, a platformon, melyre a ConsenSys összpontosít. A gépi tanulás (machine learning), a mély tanulás (deep learning) és az AI mind ott van a jövőbeli alkalmazhatóság területén.

Jörg Roskowetz, az AMD Blokklánc üzletág vezetője, nyilatkozatában kijelentette, hogy a projekt globális terjeszkedést tervez az év folyamán.

A W3BCLOUD-ot először tavaly januárban mutatták be. Céljuk az volt, hogy csökkentsék a meglévő felhőalapú szolgáltatásoktól, például az Amazon Web Services-től való függőséget. Szeptemberben arról számoltak azonban be, hogy az Ethereum node-ok negyede az Amazon Web Services-en fut. A Google Cloud és az Alibaba Cloud az Ethereum node-ok 5% -át szolgálja ki a 2019. szeptemberi adatok szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük