A Hotbit kriptotőzsde bezárja kapuit

Hotbit kriptotőzsde leállítja működését, és arra kéri a felhasználókat, hogy minél előbb hívják le pénzüket a platformról.

A Hotbit szerint a centralizált tőzsdék helyzete egyre nehezebb, és kiemelte, hogy “nem valószínű, hogy megfelelnek a hosszú távú trendeknek”.

Ezt követően bejelentette, hogy május 22-től leállítja működését, majd arra kérte felhasználóit, hogy június 21., 4:00 UTC előtt vegyék ki pénzüket a platformról. A tőzsde közleményében kiemelte, hogy 2022 augusztusában vizsgálat alá vonták a csapat egyik korábbi tagját, ez pedig alapjaiban rázta meg a kriptováltót és működését, mivel hetekre le kellett állítani az üzletmenetet.

A Hotbit a kriptotérben történtő különböző incidensekre is hivatkozott, melyek a hanyatlásához vezettek. Felidézte az FTX összeomlását, a nemrég kirobbant bankválságt és a stabilcoinokat ért csapást is, mely események a centralizált tőzsdékről történő folyamatos pénzkiáramlást eredményezték.

A tőzsde szerint az egyetlen lehetősége a decentralizáltabbá válás vagy a szabályozás elfogadása lenne, de ahhoz már nincs kapacitásuk. A bukásért továbbá a kibertámadásokat és a “projekt hibáinak rosszindulatú felhasználók általi kihasználását” okolta.

Bár a platform azt kérte a felhasználóktól, hogy minél előbb vegyék ki a pénzüket, a közösség több tagja arról számolt be, hogy nem tudták lehívni pénzeszközeiket többszöri próbálkozás ellenére sem.

Néhányan figyelmeztették a közösség tagjait az adathalász linkekre is, amelyek a hivatalos Hotbit tőzsdének adják ki magukat a Google-ön.