A HTX, Heco és Poloniex támadások után airdroppal támad Justin Sun

Szeptember óta három, a Tron alapító Justin Sunhoz köthető kriptovalutás platformot ért komoly hackertámadás. A HTX, a Poloniex és a Heco Bridge ellen végrehajtott támadások során biztonsági réseket kihasználva sok millió dollárt loptak el a rosszindulatú támadók.

Justin Sunt nem törték meg a HTX körüli események

A történet 2023. szeptember 25-én kezdődött, amikor Sun bejelentette, hogy 5000 ethert loptak el a HTX-ről egy biztonsági hibát kihasználva. Aztán november 10-én a Poloniex kriptotőzsdéjéről tűnt el 114 millió dollár. Aztán alig 12 nap múlva újabb támadás érte Sun birodalmát, a HTX Heco láncáról loptak el 86,6 millió dollárt hackerek. És nem volt vége a sorozatnak, 1 nappal a Heco láncok közötti hidat biztosító platformját érő támadás után a HTX-ről megint loptak, ezúttal 30 millió dollárt. A HTX azonnal rohant közölni, hogy minden felhasználó visszakapja a pénzét. És azt is hangsúlyozták, hogy az ellopott összeg töredéke a platformon elérhető teljes összegnek.

Aztán pár napja Sun az X fiókján jelentette be közel 3,4 millió követőjének, hogy a Poloniexen és a HTX-en is újraindulnak a befizetések és kifizetések egy rövidebb szünet után. Sőt, Sun belengette, hogy a kaotikus helyzetből főnixmadárként egy új token fog majd megszületni. Az X-posztból kiderült ugyanis, hogy a HTX és Poloniex ki- és befizetések újraindulásával egy történelmi airdropra is sor kerül majd a felhasználók számára. Végül ismét elnézést kért a kellemetlenségekért és megerősítette, hogy minden eszköz biztonságban van a platformokon. A jelenlegi tervek szerint a Poloniex tőzsdéjén november 30-án indulnak újra a tranzakciók. A HTX tőzsdéjén november 24-én már újraindultak a tranzakciók. A platformok felszólították a felhasználóikat, hogy most már új befizetési címeket használjanak, ne a régieket.