87 millió dolláros hackertámadás áldozata lett a HECO Chain

A PeckShield biztonsági platform nyilvánosságra hozta, hogy a HECO Chain hídról 86,6 millió dollár értékben továbbítottak digitális eszközöket gyanúsnak tűnő címekre. 

A PeckShield feltárta, hogy több mint 86,6 millió dollárnyi digitális vagyon került át a HECO Chain hídon keresztül több gyanút keltő címre. A biztonsági cég szerint a híd kompromittálódása okozhatta az incidenst. Justin Sun biztosította a felhasználókat, hogy a HTX (korábban Huobi) minden veszteséget teljes mértékben meg fog téríteni.

Ez már a második olyan betörés a hónapban, ami Justin Sun projektjeihez kapcsolódik.

Feltörték a HTX HECO Chain-t

A PeckShield mellett a CertiK on-chain biztonsági cég is észlelte a támadást. 87 millió dollár gyanús átutalásáról számolt be, hozzátéve, hogy az összegeket több tárcára osztották fel.

Ezt követően a Tron alapítója, Justin Sun megerősítette a HTX és HECO cross-chain híd elleni támadást és biztosította a közösséget, hogy a pénzeszközök biztonságban vannak és teljes mértékben meg fogják téríteni a veszteségeket.

A gyanús tranzakciókat először a PeckShield jelezte, riasztást adva arról, hogy 10 145 Ethereum ETH Price ETH Price gyanús átutalása történt, körülbelül 19 millió dollár értékben. Ezt további tranzakciók követték, amelyek 346 ezer dollár TUSD, 600 ezer dollár Chainlink, 619 ezer dollár USDC és 931 ezer dollár értékű Uniswap tokent érintettek. Emellett közel 350 millió SHIB token és 42 millió USDT is érintett volt.

A vizsgálat miatt a tőzsde ideiglenesen leállította a tranzakciók lebonyolítását. De Sun kijelentette, hogy a szolgáltatások a vizsgálat lezárását követően újraindulnak.

A hónapban ez a második Sun-t is érintő támadás. November 10-én a Poloniex is a hackerek áldozatává vált. A 2019-ben Justin Sun által megvásárolt kriptotőzsdéről a hackerek több mint 100 millió dollárnyi eszközt tüntettek el. Ezt követően pár nap alatt helyre is állították a biztonsági ellenőrzés miatt felfüggesztett szolgáltatásokat.

A HTX ECO Chain (HECO) hivatalosan 2020. december 21-én indult. Nagy teljesítményt, alacsony díjakat és jobb láncon átnyúló felhasználói élményt kínálva. A törekvés a Tron és a BitTorrent híd ökoszisztémájának egyesítésével járt, amit 2022-ben Sun tett meg, így létrehozva a HECO-t.