A HTX kriptotőzsde megelőzte a Coinbase-t a spot kereskedési volumenben

Fontos mérföldkőhöz érkezett az HTX, ugyanis először sikerült megelőznie a Coinbase-t a spot kereskedési volumenek terén.

A HTX előretörése

A TRON blokklánc alapítója és az HTX globális tanácsadója, Justin Sun május 27-én a közösségi médiában jelentette be a hírt. Sun kiemelte, hogy ez az eredmény csak a kezdet, és a platform további növekedésére számítanak.

A CoinGecko adatai szerint a HTX jelenleg napi körülbelül 2,4 milliárd dolláros spot kereskedési volument kezel. Ezáltal a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, csak a Binance, a Bybit, az OKX és a Gate.io előzik meg. Ezzel szemben a Coinbase, amely az Egyesült Államok vezető tőzsdéje, napi körülbelül 2 milliárd dolláros spot kereskedési volument bonyolít.

A HTX – korábbi nevén Huobi – az egyik legrégebbi és legnagyobb kriptotőzsde a világon. 2023 szeptemberében a platform a 10. évfordulója alkalmából rebrandingelt a HTX névre.

Jótékonysági kezdeményezések és Sun aktív szerepe

Két hónappal ezelőtt a HTX azzal került a hírekbe, hogy felajánlotta az összes Slerf kereskedési bevételét a HTX Globalon, ezzel kompenzálva a magánértékesítési résztvevőket és támogatva a Slerf kereskedési díj bányászatát a HTX-en.

Justin Sun aktív szerepe az HTX-nél szintén sok vitát váltott ki a kriptoközösségben. Nemrégiben nyilvánosságra hozta saját HTX pénztárca egyenlegét, ami tovább erősítette az HTX iránti elkötelezettségét, bár egyesek kételkedtek szerepének tisztaságában.

A Coinbase jogi kihívásokkal néz szembe

A Coinbase volumencsökkenése közepette a vállalat különböző jogi kihívásokkal néz szembe az Egyesült Államokban. 2023 júniusában az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) pert indított a Coinbase ellen értékpapír-szabálysértés miatt, azzal vádolva a céget, hogy be nem jegyzett tőzsdéként, brókereként és elszámolóházként működik.

Annak ellenére, hogy a per megszüntetésére irányuló kérelmet 2024 márciusában elutasították, a Coinbase továbbra is harcol az igazáért. Május 24-én a tőzsde memorandumot nyújtott be az ítélet elleni fellebbezés támogatására.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság nemrégiben szintén elutasította a Coinbase fellebbezését egy 2021-es 1,2 millió dolláros Dogecoin sorsolással kapcsolatos vitában. Ezek a jogi problémák valószínűleg hozzájárultak a tőzsde kereskedési volumenének csökkenéséhez, ami lehetőséget adott az HTX-nek, hogy előrébb lépjen a rangsorban.

Következtetés

Az HTX előretörése és a Coinbase visszaesése jelentős változásokat hozott a kriptovaluta piacon. Az HTX növekedése és Justin Sun aktív szerepvállalása tovább erősíti a tőzsde pozícióját a globális piacon, miközben a Coinbase különböző jogi kihívásokkal néz szembe.