A Huobi a hatóságok nyomására hét privátcoint vezet ki tőzsdéjéről

A kínai Huobi kriptotőzsde nemrégiben bejelentette, hogy hét privátcoint vezet ki platformjáról, köztük a Monerot is. A döntésüket azzal indokolták, hogy a szabályozási hatóságok egyre nagyobb nyomást helyeznek ezekre az érmékre, amit nehezen bírnak el.

A tőzsde által említett érmék szeptember 19-én kerülnek majd törlésre, míg a letéti szolgáltatások 12-én szűnnek meg. A bejelentés következtében a felhasználókat arra sürgették, hogy szakítság meg az említett érmékre vonatkozó megbízásaikat, mielőtt végleg kivezetnék azokat. A hét érintett privátcoin a Dash (DSH), Decred (DCR), Firo (FIRO), Verge (XVG), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN) és a Monero (XMR). Továbbá azt is közzétették, hogy a határidős, margin, ETP, OTC és kereskedési bot szolgáltatásait is be kellett szüntetniük.

Másrészt a Huobi elmondta, hogy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megfeleljen több mint 100 ország szabályozásainak, aminek végezetül nem tudott eleget tenni. A privátcoinokra újabban eléggé rájár a rúd, mivel világszerte vizsgálatoknak vetették alá joghatóságok. Például a japán, dél-koreai és ausztrál felhasználók számára tiltásra is kerültek ezek az érmék.

Az események hatására a Huobi új piacra szeretne törni az Egyesült Államok területén, amire lehetősége is van, miután az amerikai Pénzügyi Bűncselekményekkel Foglalkozó Hálózattól (FinCEN) az év folyamán megkapta a szükséges engedélyt.