A Huobi felvásárolná Dél-Korea és Japán legnagyobb tőzsdéit

A kínai Huobi kriptovaluta tőzsde fel akarja vásárolni Dél-Korea és Japán legnagyobb tőzsdéit, a Bithumb-ot és a bitFlyer-t. A kínai kormány azonban egyelőre felfüggesztette mindkét tőzsde esetében a tárgyalásokat.

A Huobi nagyratörő tervei

A CoinGecko által összeállított rangsorban 7. helyet elfoglaló, CoinMarketCap-en pedig 5. helyezettként megjelenő Huobi Globalnak nem akármilyen tervei vannak. A Huobi Grouphoz tartozó Huobi kriptovaluta tőzsde Dél-Korea és Japán legnépszerűbb tőzsdéit szeretné felvásárolni.

A japán bitFlyer tőzsde közel 2,5 millió felhasználóval rendelkezik és az előkelő 20. helyet foglalja el a Coingecko adatai alapján, a CoinMarketCap listáján pedig 12. helyezettként szerepel. A Bithumb 17. a CoinGecko-n és 6. a CoinMarketCap listáján.

A Huobi teljes mértékben kínai cégnek tűnik. A munkavállalók többsége kínai, valamint a felhasználók, a befektetések és a bevételek is Kínából jönnek. A tavalyi évben a vállalat ugyanis úgy döntött, hogy a platform működését beszünteti az Egyesült Államokban és kivonul az amerikai piacról. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Huobi-nak terjeszkedésre most inkább az ázsiai vonalon van lehetősége: Dél-Koreában és Japánban.

A Huobi minél előbb szeretne terjeszkedni, mivel Kína egyre szigorúbb szabályozást vezet be a kriptovaluták terén. Továbbá a vállalat érdeke az is, hogy ne kizárólag a helyi kínai piacra támaszkodjon, mivel az túl nagy kockázatot jelent.

Mégsem olyan jó ötlet az ázsiai terjeszkedés?

Colin Wu, Kína egyik legnagyobb kriptovaluta bloggere is beszámolt a Huobi terjeszkedési terveiről a Twitteren. Wu véleménye szerint lehet, hogy Japán és Dél-Korea a legnagyobb kriptovaluta piacok közé tartozik, de mégsem nevezhetőek a legjobb választásnak terjeszkedés szempontjából. Ezekben az országokban a felhasználók nagyon zárkózottak és a kormányok nagyon szigorúan ellenőrzik a kriptovalutával történő kereskedést.

A kínai kormány felfüggesztette a terjeszkedési tárgyalásokat

A Huobi egyébként már régóta tárgyal a terjeszkedés ügyében a Bithumb és a bitFlyer vezetőivel. A kínai hatóságok azonban most megálljt parancsoltak a további egyezkedésnek, mivel vizsgálatot indítottak a Huobi-nál.

Kapcsolódó:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük