A Huobi új DeFi alapot hoz létre, vezetője egy bankóriás menedzsere

A Huobi Group, a Huobi kriptovaluta tőzsde üzemeltetője új alapot hoz létre, amely több tízmillió dollár saját tőkét fektet a decentralizált pénzügyekbe (DeFi).

A Huobi Group hétfő bejelentette, hogy elindította új üzleti egységét, amelyet Huobi DeFi Labs-nak hívnak. A DeFi Labs, amely most még csak négy alkalmazottból áll, a DeFi-al kapcsolatos projektkutatásokra, beruházásokra fog összpontosítani.

“A Huobi, mint Ázsia és a világ vezető kriptovaluta pénzügyi szolgáltatója, küldetése az, hogy a legjobb kriptovaluta termékeket és szolgáltatásokat biztosítsa felhasználóinak, függetlenül attól, hogy CeFi vagy DeFi”, mondta Leon Li, a Huobi Csoport alapítója és vezérigazgatója. “Örülünk, hogy csatlakozhatunk a DeFi globális ökoszisztémájához, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködhetünk a globális közösséggel a lehető legjobb támogatás nyújtása érdekében.”

A Huobi tőzsde a közelmúltban Sharlyn Wu volt bankárt bízta meg az új kezdeményezés befefektetési vezetőjének. Wu-ról annyit tudni, hogy korábban három évet a China Merchant Bank International-nél (CMBI) töltött, a blokklánc befektetési osztályának menedzsereként, és a kínai bank egyik legnagyobb tengerentúli irodájában dolgozott. Wu hivatali ideje alatt a CMBI számos kripto- és blokklánc vállalkozásba fektetett be, ideértve a Bitpie tárcaszolgálató startupot vagy a Nervos nyilvános blokklánc projektet.

Izgalmas látni az engedély nélküli gazdasági hatalom világszinten történő felszabadulását,” nyilatkozta Wu. “Azonban még mindig rengeteg problémát kell megoldanunk elméleti és technikai szinten”, tette hozzá.

Az új alap elindítása pont jókor érkezett, hiszen a kriptovaluta kockázatitőke vállalkozások folyamatosan növelik a DeFi-hoz kapcsolódó protokollokba történő befektetéseiket. Múlt héten jelentette be az Injective Protocol, a Binance Labs által inkubált decentralizált származtatott tőzsdei protokoll, hogy 2,6 millió dollárt gyűjtött össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük