A januárban hacket szenvedett Cryptopia tőzsde behívta a felszámolókat

 • 36
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mindössze két hónappal azután, hogy a Cryptopia tőzsde sajtóközleményben közölte, hogy továbbra is elkötelezett a kriptoközösség iránt és újra megnyitja a kereskedők előtt a januárban meghackelt platformját, tegnap bejelentette, hogy felszámolást kért önmagára.

Az új-zélandi törvények értelmében a felszámoló veszi át az irányítást a jogi entitás eszközei fölött amit később elárverez és a befolyó összegből fizeti ki a hitelezőket. A felszámolás egyfajta védelem a biztosítatlan hitelezők követeléseivel szemben mivel így a kárvallottak nem élhetnek jogi orvoslattal. Amint a felszámolás véget ér, a céget törlik a helyi cégregiszterből.

A Cryptopia tőzsde a honlapján ezt közölte;

David Ruscoe-t és Russell Moore-t a Grant Thornton New Zealand-tól a Cryptopia tőzsde felszámolására jelölték ki. A menedzsment minden erőfeszítése ellenére, hogy csökkentsék a költségeket és a vállalkozást nyereségessé tegyék, inkább úgy döntöttünk, hogy felszámolók kijelölése szolgálja legjobban az ügyfelek, alkalmazottak és részvényesek érdekeit.

A felszámolók a megmaradt eszközöket a részvényesek érdekében fogják kiárusítani. Mialatt az eljárás és a felmérés folyik, a kereskedés felfüggesztésre kerül.

A nyomozás komplexitásából következően ez hetek helyett hónapokig is eltarthat. A felszámolók egyben független szakértőkkel is együttműködnek a releváns hatóságok mellett a cég kötelezettségeinek lajstromba vételekor. A Grant Thornton minden egyes ügyfelet és beszállítót értesít a kijelölésével kapcsolatban. További információkért kérjük keresse a liquidation@cryptopia.co.nz e-mail címen

A Grant Thornton oldalára kifüggesztett közlemény szerint: “Tisztában vagyunk vele, hogy az ügyfelek az ügy minél hamarabbi felgöngyölítését szeretnék. Egy alapos nyomozást fogunk lefolytatni, több különböző résztulajdonossal együttműködve, beleértve a menedzsmentet és a részvényeseket,” írta David Ruscoe. “Egy kezdeti jelentés az új-zélandi cégregiszter portálján lesz olvasható a következő hetekben. További tájékoztatást újabb információk elérhetőségéig nem adunk.”

Az új-zélandi csődeljárási hivatal összefoglalója szerint kárpótlásnál prioritást élveznek:

 1. a felszámolási díjak, költségek és fizetések
 2. a bíróság által megítélt költségek hitelezőknek
 3. olyan hitelező költségei és követelései, akik a tisztviselőt az eszközök visszafizettetésében segítették
 4. felszámolási bizottság tényleges költségei
 5. a felszámolás előtti négy hónapos időszakban a munkavállalóknak fizetendő bérek, valamint az összes szabadság és az elbocsátások kifizetése egy meghatározott maximális összeg
 6. a belföldi bevételekre kivetett preferenciális adók, beleértve a gst, paye, a gyermektámogatásra és egyéb adókra vonatkozó munkavállalói levonásokat
 7. minden egyéb fedezetlen hitelező.
Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.