A JP Morgan Chase zárolta a népszerű felhőbányász szolgáltatás számláit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Whit Gibbs, a Compass Mining bitcoin bányászattal kapcsolatos szolgáltatásokat kínáló vállalat vezérigazgatója egy twitter posztban jelentette be, hogy a JP Morgan Chase amerikai óriásbank zárolta a cég számláit. Whit azt is kiemelte, hogy a poszt írásának pillanatáig a bank nem közölt hivatalos indoklást a számlák befagyasztására.

A honlapjuk tanúsága szerint a Compass Mining a “Bitcoin mindenek felett” filozófiát követi. Whit a tweetben azt is üzente a JP Morgan Chasenek, hogy “álljanak be a bitcoin mögé, vagy álljanak félre az útból”.

A Compass Mining úgynevezett felhő alapú bányász szolgáltatásokat nyújt, amit akár bérbányászatnak is hívhatunk. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a felhasználók meghatározott időre meghatározott hashrátájú bányászati kapacitást vehetnek bérbe, hogy a távoli számítógépek a bérlő javára bányásszanak.

A Compass Mining ezzel azon kívül, hogy dinamikusan és adaptálhatóan növeli a blokklánc alapú digitalis érme hálózatok számítási kapacitását, mindenkinek lehetőséget ad a bányászatba való bekapcsolódáshoz, saját felszerelés megléte nélkül is.

Nem elszigetelt esetről van szó

Az esemény nagy zúgolódást váltott ki a kriptoközösségen belül. Sokan egyenesen rosszindulatú szabotázzsal vádolják a JP Morgan Chaset, de abban mindenki egyetért, hogy nem valamiféle adminisztratív, vagy elszámoltathatósági probléma merült fel, hanem a döntés egyértelműen a vállalat bitcoin bányászattal kapcsolatos tevékenységéhez fűződik.

Külön érdekesség, hogy egy kommentelő, aki saját elmondása szerint maga is nagyüzemben bányászik bitcoin érmét, azt állította, hogy az ő privát számláját is korlátozta a JP Morgan Chase a napokban, szintén minden előzetes értesítés nélkül.

Nem ez az első eset, hogy amerikai óriásbankokat azzal vádolnak felhasználók, hogy minden ok nélkül korlátozták a számlájukat, feltehetően kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységek miatt.

A Compass Mining vezérigazgatója, Whit Gibbs nem is nagyon titkolta az esettel kapcsolatos véleményét, amikor a következőket nyilatkozta:

“Már nagyon nagyon várom azt a napot, amikor nevetve fogunk visszatekinteni arra az időszakra, amikor még a bankok szívóztak velünk reggeltől estig, miközben a régi, elavult pénzügyi rendszer teljes leépülésén röhögünk.”

( Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.