A JPMorgan elkezdte tesztelni a JPM Coin kriptovalutáját

JPMorgan Chase elkezdte tesztelni a JPM Coin kriptovalutáját a vállalati ügyfelei körében.

A Bloomberg Japan által publikált cikk szerint a Umar Farooq, a befektetési bank digitális eszközszolgáltató és blokklánc üzletágának feje bejelentette, az ügyfelek által végrehajtott tesztek célja a tranzakciók gyorsítása, többek között a bank és a kötvénypiacok között.

A teszteket abban a hiszemben folytatják, hogy a JPM Coin jóváhagyást kap a szabályozó hatóságoktól és pénzfelügyeletektől.

Az ez év februárban bejelentett JPM Coin a kezdetekben a bank privát blokkláncán, a Quorumon fog futni, ami az Ethereum publikus blokkláncának egyik privát (torz)szülöttje.

A JPM Coin kriptovalutáját stabilcoin karakterisztikákkal ruházták fel és minden egyes digitális érmét jegybanki pénz fedez. A coinnal csakis engedélyköteles megosztott főkönyvi hálózaton lehet tranzaktálni vele és tranzakció után be lehet váltani zöldhasúakra, vagy más vezető devizára.

A kezdeti tervek szerint az amerikai dollárhoz lett volna linkelve, de Dimonék úgy döntöttek, hogy beválthatóságát más fiatpénzekre is kiterjesztik. Real-world trials were expected in “a few months,” according to a report at the time.

Farooq a fejlesztés státuszáról elmondta, hogy a technológia nagyon jól áll az engedélyeztetés és jóváhagyás területén.

Elsődleges felhasználási területének a bank vállalati ügyfeleinél fog hasznosulni a coin, valamint a kötvény- és árupiacokon mint elszámolóegység. Európában, USA-ban és Japánban már több vállalat is jelezte érdeklődését az érme iránt, állítja Farooq. Neveket ugyanakkor egyelőre nem közölt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük